L’Ajuntament d’Olot retirarà el mural de l’Assemblea d’Artistes quan la Junta Electoral li ho demani explícitament

L’Ajuntament d’Olot retirarà el mural de les ‘Sobrecàrregues’ de l’Assemblea d’Artistes si ho demana la Junta Electoral. El consistori va respondre ahir al requeriment que instava a retirar qualsevol símbol polític per aclarir si es referien o no al quadre, però de moment no han rebut resposta.

L’Ajuntament d’Olot està pendent de la Junta Electoral per saber si haurà de treure o no el mural de la iniciativa ‘Sobrecàrregues’ de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa de la façana de l’edifici. La Junta Electoral va enviar dijous un segon requeriment al consistori que demanava retirar qualsevol element de contingut polític que pugui influir en el vot, d’acord amb la normativa electoral.

El batlle ha optat per respondre el requeriment amb una consulta, per aclarir si el motiu de la petició és el quadre. A l’espera d’una resposta, Corominas ha avançat que acataran l’odre de la Junta tot i no compartir-la.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: Si ens obliguen a treure’l no hi estaré d’acord però ho farem. La guerra aquesta no arribarà més enllà. No vull que vinguin els Mossos a treure’l. Estem parlant amb la Junta perquè els hi demanem si us plau que aclareixin què volen dir.

Com ja va fer arran d’una queixa del Partit Popular per l’obra La Manada de Quim Domene, que s’emmarca en la mateixa iniciativa del col·lectiu d’artistes, l’alcalde d’Olot ha defensat que el mural es troba en un espai cedit a una entitat.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: Que ens aclareixin la interpretació que fan i quan ho hagin fet parlarem amb el col·lectiu d’Artistes. Perquè al final això és un espai que l’Ajuntament ha cedit per una activitat artística. Que ens diguin, no, és que aquesta activitat incideix en les eleccions…

A instàncies de la Junta Electoral per una denúncia de Ciutadans, l’ajuntament d’Olot  va retirar dilluns la pancarta de suport als polítics independentistes, que està penjada en un edifici proper.