Lluís Busquets presenta el poemari ‘Si voleu, desllegiu-me’, on parla de Nova York i dels problemes de salut

L’escriptor i professor Lluís Busquets ha presentat el seu darrer llibre, en aquesta ocasió, un poemari, titulat ‘Si voleu, desllegiu-me (antologia poètica inèdita)’. Ho va fer dissabte a la casa-museu Can Trincheria d’Olot, acompanyat pel regidor de Cultura, Pep Berga i l’actuació artística de Rapsòdia Veus Literàries. Assagista i novel·lista, Busquets feia molts anys que no publicava poesia. En aquest recull de poemes escrits els darrers anys, Busquets parla del pas per dues greus malalties i els sentiments que li han despertat diverses vivències. Una de les que li han inspirat més versos en aquest poemari ha estat el viatge que va fer a Nova York el 2010. Busquets porta el seu fi humor que impregna tot el llibre fins al títol, ‘Si voleu, desllegiu-me’, on convida al lector d’oblidar-se del llegit però en cap cas deixar-ho de fer.

Lluís Busquets, escriptor: “El títol és una mena de repte per demanar-li al lector què vol fer, i pel que fa al subtítol, les antologies solen ser de poesia editada, no inèdita. […] A mi la poesia em fa molt de respecte perquè una persona de la categoria de Joan Teixidor em va dir una vegada a casa seva, a Ventós, que la poesia era un joc de tot o res. Pràcticament no havia publicat poesia des del 2004 perquè l’anava posant a les carpetes, però vaig trobar una editora que ho va voler tot i llavors vaig fer-me l’antologia que jo vaig voler”.

x