Besalú celebra la 24a edició de la Fira del Ferro

El ferro forjat ha estat protagonista aquest cap de setmana a Besalú. S’hi ha celebrat al 24a edició de la fira de la Fira del Ferro, que homenatja els forjadors i artistes del ferro. Del seu treball conjunt durant aquest cap de setmana en sortirà una peça, la barana que s’instal·larà a l’església de Sant Martí de la Capellada del municipi.


Una seixantena de forjadors i artistes del ferro de tot Catalunya han mostat el seu ofici pels carrers de Besalú aquest cap de setmana. S’hi ha celebrat la 24a edició de la Fira del Ferro, tot un punt de trobada del sector que promou l’entitat besaluenca Acunç Forjadors.

Joel Amat, president d’Acunç Forjadors: “Ho valorem molt positivament, perquè veiem que cada any ve més gent. La gent està engrescada. Els forjadors venen a treballar un cap de setmana i no cobren res. Ho fan només per venir a treballar i ensenyar l’ofici que fan. És d’agrair que vulguin fer aquest esforç”.

Parades, conferències, tallers sobre el món del ferro i mostres de forja al carrer han conformat el programa d’aquest esdeveniment, amb prop d’un quart de segle d’història. A més, amb la col·laboració de tots els forjadors participants s’ha creat una peça única, que quedarà a la vila comptal.

Joel Amat, president d’Acunç Forjadors: “Aquest esdeveniment consisteix a fer una trobada de forjadors. El que intentem fer és crear una peça conjunta entre tots els que venen. Aquest any farem una barana, que anirà a Sant Martí de la Capellada i la muntarem quan la tinguem acabada d’aquí a un parell de mesos”.

La Fira del Ferro de Besalú es completa amb una exposició a Can Llaudes ques es podrà visitar els dies 13 i 14 d’abril i durant tota la Setmana Santa.

x