Mig miler de corredors participen a la 7a edició de la Romànic Extrem de la Vall de Bianya

Si un diumenge és especial a la Vall de Bianya aquest és, sense cap mena de dubte, el diumenge de la Romànic Extrem, que arribava enguany a la setena edició. Des de les vuit del matí la zona esportiva de l’Hostalnou s’ha omplert de gom a gom de corredors, aficionats i familiars per presenciar una de les proves atlètiques més dures de la comarca.

David Darné, organització Romànic Extrem: “Aquest any de participació hem estat al voltant dels 160 corredors en la marató i unes miques més de 300 a la mitja, que sumats a les curses de nens arribarem a uns 500 corredors. Una edició més repetim la col·laboració amb MUA Solidari que lluiten contra la leucèmia infantil juntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu, i jo crec que és un motiu prou important perquè cadascú hi aporti el seu granet de sorra.

A les nou del matí els corredors de la mitja marató han iniciat un recorregut que els ha dut pel bo i millor dels paratges i monuments patrimonials d’aquest municipi garrotxí. És el cas de nuclis com el de Sant Salvador de Bianya, poc concorregut però de gran bellesa. La prova, amb inici i final a l’Hostalnou de Bianya, recorria la zona de la Vall del Bac, entre altres llocs, que els ha acabat conduint per diverses ermites del romànic, com la de Sant Martí de Solamal o Sant Martí del Clot.

El vencedor de la mitja marató, de 22km, ha estat el corredor de Torà, Roger Esteve, amb un temps d’1h58.44”, per davant de Pol Trafi i Marc Boixader, a tres i quatre minuts del vencedor respectivament.

 Roger Esteve, guanyador ½ marató Romànic Extrem: “La pujada simplement m’he trobat bé, he agafat el meu ritme sense pretensions, però he vist que anava agafant metres i he dit: bé, fins a meta. Al final els plans es feien durs, però bé, molt content, ho he gaudit molt. Molt de corriol, un 80-90%, mol divertit, i molt ben marcat, que feia que no m’hagués de preocupar per perdre’m; els boscos molt verds… el terreny que teniu aquí és collonut.”

Per la seva banda, la vencedora en la prova curta femenina ha estat l’atleta de Llançà Aina Cusí, amb 2h29’44”, per davant de Marta Ramírez i Andrea Vidal, que han arribat agafades de la mà set minuts més tard.

Aina Cusí, guanyadora ½ marató Romànic Extrem: “Aquesta temporada encara no havia corregut cap mitja marató, i molt contenta. He anat tirant, no m’he trobat cap noia i he anat fent amb els nois, he gaudint molt la prova i be´, encara que al final hagi patit una mica, la veritat és que molt bé.”

Com no podia ser d’una altra manera la organització ha preparat diversos avituallaments de luxe pels corredors i servei de fisioteràpia, per recuperar-se d’hores i hores de desgast físic. La romànic Extrem és ja una de les proves de cursa de muntanya més importants, ja no només de la comarca, sinó d’arreu de Catalunya, fet quer ho demostren la quantitat de corredors vinguts d’arreu.

x