Es comprimeix la classificació a la Segona Catalana després de les victòries de Sant Jaume (0-1) i Besalú (2-0)

El cap de setmana esportiu tenia diversos punts d’interès a la Garrotxa. Per una banda, l’Hoquei Olot tenia l’oportunitat d’accedir a les semifinals de Nacional Catalana, però la derrota contra el Sant Just l’obliga a disputar el tercer i definitiu partit. També ha tingut una presència destacada l’atletisme, amb l’arrencada de la Oxfam Intermón Trailwalker d’Olot i la celebració de la Romànic Extrem de la Vall de Bianya.

Olot va acollir un any més la sortida de la Oxfam Intermón Trailwalker, la prova solidària que recapta fons per aconseguir portar aigua potable a tots els racons del món. Enguany, més d’un miler de persones van sortir de la capital garrotxina, després de dividir-se la cursa en dos recorreguts: un de 100 quilòmetres que sortia d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols, i un altre de 50 que arrencava de Celrà. Però no ha estat la única prova atlètica i benèfica del cap de setmana: a la Vall de Bianya hi tenia lloc la setena edició de la Romànic Extrem, que col·labora amb Mua Solidaris. Aquest cop hi van prendre part mig miler de corredors, amb David Griera i Núria Villegas com a triomfadors de la marató, i Aina Cusí i Roger Esteve de la mitja distància. El futbol també ha tingut una influència destacada aquest cap de setmana: el Besalú comprimeix més la part baixa de la taula després de vèncer per 2 a 0 a la Marca de l’Ham, una victòria que encadena els empordanesos a la lluita per evitar el descens. Qui també va contribuir a premsar la zona perillosa és el Sant Jaume, que va vèncer per la mínima al camp del Camprodon, i impedeix que els ripollesos respirin amb tranquil·litat. El Santa Pau, però, no ho va aprofitar, i va perdre 5 a 0 en la seva visita a L’Escala, un dels fortins de la categoria. El Bosc de Tosca, per la seva banda, va guanyar 1 a 2 al camp del Cassà. En bàsquet, hi va tornar a haver derbi aquesta jornada a la Tercera Catalana: l’Olot va perdre 65 a 75, en un duel on els locals van haver d’anar a remolc de bon principi, però van arribar a empatar el partit. El Garrotxa Santjoanenc també va guanyar, 66 a 62 contra el Salt. La notícia més esperada, però, no es va produir: l’Hoquei Olot B-Sensible va caure davant la seva afició contra el Sant Just per 1 a 4, tot i avançar-se al marcador, i d’aquesta manera haurà de jugar un tercer i definitiu partit d’infart per classificar-se per a les semifinals.

x