Un miler de persones surt d’Olot per a participar de la 9a edició de la Oxfam Intermón Trailwalker per recaptar fons per projectes d’aigua potable

Olot ha estat l’escenari un any més de la sortida de la Oxfam Intermon Trailwalker, la cursa solidària que ha comptat amb la participació de més de 2.000 participants, i que enguany també sortia de Celrà en una versió escurçada del recorregut. En total, s’ha recaptat més de mig milió d’euros per a portar aigua potable a diverses zones del món.

 

La Trailwalker d’Oxfam Intermón persegueix un doble: ser solidaris i treballar en equip, tot fent esport sent conscients de la necessitat d’ajudar-se uns als altres. Així s’aconsegueix l’autèntica victòria de la cursa solidària: els més de 500.000 euros recaptats per Oxfam Intermón amb la 9a edició de la Trailwalker. En total, d’Olot han sortit uns 159 equips, que a les 9 del matí del dissabte sortien del Pavelló Firal. La cursa uneix la capital garrotxina i Sant Feliu de Guíxols a través de la Via Verda, mitjançant equips de quatre membres. Però aquest cop hi ha hagut més inscripcions que mai degut a que s’ha fet, per primera vegada, un trajecte petit de 50 quilòmetres que sortia de Celrà el diumenge. La recaptació servirà per portar aigua potable a milers de persones arreu del món.

Tot i que no és competitiva, sempre hi ha qui se la pren així. És el cas dels Kriter Software, primers en completar els 100 km, amb un temps de poc més d’onze hores. Enguany les temperatures i el vent van fer el recorregut més dur i lent que mai.

x