Tornen a posar en marxa l’estratègia comuna a la Garrotxa per combatre la vespa asiàtica

Amb l’arribada de la primavera, les vespres asiàtiques reines, que han hivernat durant els mesos de més fred, comencen a fabricar els seus nius. Aquest moment és el millor per capturar-les i evitar la seva proliferació.

Oriol Mascaró, regidor medi ambient Argelaguer: “La idea seria ara posar trampes per capturar reines, abans que facin els nous grossos a dalt dels arbres que llavors és quan desapareixen les reines i ja no les pots capturar. Hi ha un parell de mesos de marge, normalment abril, maig i una mica de juny, que la reina encara surt i la pots capturar. És intentar capturar-la durant aquests mesos amb unes trampes amb uns líquids especials, així evitem que faci el niu gros”

Seguint l’estratègia conjunta de capturar les vespres reines durant aquests mesos que estan fent el nou, en diversos ajuntaments de la Garrotxa s’han tornat a mobilitzar per convidar als veïns a participar d’aquesta estratègia conjunta per combatre la vespa i informar sobre aquests insectes i les trampes que es posen per capturar-les.

Oriol Mascaró, regidor medi ambient Argelaguer: “Ajuntar uns quants ajuntaments per fer de manera conjunta tot el tema de la vespa asiàtica. Saber quan hem de posar les trampes, quan les hem de treure, quins líquids van millor, quin tipus de trampes…. Estem intentant fer-ho en comú i no anar cadascú a la nostra”

Entre finals de març i principis d’abril s’han fet reunions conjuntes entre diversos municipis a la Vall del Llierca i a La Vall d’en Bas, en aquest darrer cas conjuntament amb els Ajuntaments de Les Preses, Riudaura i Sant Feliu de Pallerols. A banda diversos consistoris garrotxins també estan impulsant xerrades informatives. A Argelaguer l’any passat es van instal·lar una seixantena de trampes i es van capturar unes 500 vespres amb la col·laboració dels veïns.

Oriol Mascaró, regidor medi ambient Argelaguer: “Aquí tothom té jardí, tothom té hort, que és on van les reines ara mateix, per tant era molt fàcil amb la col·laboració dels veïns repartir-los una trampa i el líquid. L’any passat vam supervisar-ho, però aquest any la idea és que ells mateixos cada deu dies canviïn el líquid i portin el comptatge”

Aquest any a Argelaguer la intenció és posar una dotzena més de trampes que l’any passat per reforçar algunes zones del municipi i els seu entorn.