La nova junta del PEHOC es marca com a objectiu ser més oberta i influent a la comarca

Miquel Àngel Fumanal és el nou president del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca. La nova junta, que ha pres el relleu aquest cap de setmana, es marca com a objectius esdevenir una entitat més oberta, participativa i més influent en la presa de decisions culturals a la ciutat. També es proposen anar més enllà dels estudis històrics, obrint-se també a coneixements científics o tecnològics.


La nova junta del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca fa pocs dies que ha pres el relleu de l’antiga junta al capdavant de l’entitat. Miquel Àngel Fumanal i Albert Batlle dirigiran com a president i vicepresident, respectivament.. La nova junta tractarà de seguir en la mateixa línia les accions dutes a terme per l’antiga junta però amb l’objectiu de fer el PEHOC més participatiu, que guanyi més presència en la presa de decisions cultural a Olot i comarca i obrint-se cada cop més a altres disciplines més enllà de la història, com pot ser la ciència i la tecnologia, fet que podria acabar eliminat la lletra ‘h’ de les actuals sigles del PEHOC.

Miquel Àngel Fumanal, president PEHOC: Volem que el PEHOC surti reforçat d’aquest canvi principalment amb una major participació en la presa de decisions en la cultura de la comarca de la Garrotxa. També obrir-lo paulatinament cap a un centre d’estudis més generalista com ja tenen altres comarques, que es pugui obrir a altres disciplines de recerca.

Des de l’entitat tampoc descarten trobar una nova ubicació a l’ens. Actualment el PEHOC el conformen tres centenars de socis, entre públics i privats, i és uns ens clau en el desenvolupament de al ciutat i en el global de la comarca, amb els premis Salvador Reixach i Jordi Pujiula, d’una entitat que va néixer fa més de vuitanta anys.

El programa MAC exprés d’Olot televisió  analitzarà aquest divendres en profunditat com encara el repte la nova junta, amb una entrevista als nous president i vicepresident de l’entitat.