L’Ajuntament d’Olot obre la convocatòria del concurs de cartells de Festes del Tura

La setena edició del concurs de cartells de Festes del Tura ja està en marxa. L’Ajuntament ha obert una nova convocatòria per decidir, entre tots els treballs que es presentin, quina serà la imatge de les Festes del Tura 2019. En el concurs hi pt participar tothom i la temàtica ha de ser genèrica sobre les festes del tura. Es pot utilitzat qualsevol tècnica i s’haurà de presentar la proposta en suport físic i digital. Pel que fa al text, en totes les propostes hi ha de figurar de forma visible “Olot, Festes del Tura. Del 6 al 10 de setembre del 2019”. Les bases complertes del concurs es poden consultar a la pàgina web de les Festes, festesdeltura.olot.cat. El termini màxim per presentar propostes és el 24 de maig.

El jurat estarà format per l’alcalde d’Olot, que podrà delegar en el regidor de Festes, un membre de la comissió de festes del Tura, un dissenyador gràfic, un membre d’alguna de les entitats relacionades amb les festes, un dels autors dels cartells d’altres anys i un tècnic de Festes.

El concurs del cartell de Festes del Tura es convoca bianualment alterant-se amb l’encàrrec d’una obra a un artista local. Amb el concurs s’obra la possibilitat de que tothom pugui tenir la possibilitat de fer el cartell de festes.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “El cartell de les festes del tura sempre ha set un element molt important de les festes del tura, que genera debat o opinions contraposades, però que sempre ha set el cartell amb el que hem fet difusió de la festa i per tant és un element important de la celebració”

L’any 2017 la guanyadora del concurs va ser la il3lustradora olotina Roser Matas amb una proposta que tenia els gegants com a protagonistes. El premi per al guanyador del concurs és de 800 euros.

x