Alumnes de Grau Superior de l’Escola Pia d’Olot impulsen un projecte perquè els professors es posin en forma

Quatre alumnes de l’Escola Pia d’Olot participen en un projecte singular perquè els seus professors es posin en forma. Dos dies a la setmana, abans de començar les classes, imparteixen una sessió d’exercicis al gimnàs de l’escola, que està oberta a tots els docents.


Durant unes hores cada setmana, alumnes de Grau Superior de l’Escola Pia d’Olot i alguns dels professors del centre es canvien els papers. Al matí, abans de començar les classes, els joves imparteixen una sessió d’exercicis que els ajuden a millorar les seves capacitats físiques. La iniciativa posa en pràctica un estudi que aquests estudiants van realitzar l’any passat sobre els hàbits dels seus professors.

 Marc Vizcaíno, alumne Grau Superior: Aquest any ens han deixat escollir l’Escola Pia per portar-lo a terme i estem molt contents. Vam començar amb dos horaris, dilluns i dimarts de 8 a 8.25 i de 8.30 a 8.55. Vam fer un estudi i aquests són els horaris que pot venir més gent, segons si comencen abans o després.

L’activitat està oberta a tots els professors del centre educatiu i per ara n’hi ha sis que hi participen regularment.

Marc Vizcaíno: Com a activitats tenim ioga, exercicis de relaxació, tasques cooperatives, diferents jocs en l’àmbit esportiu… i ara estem intentant introduir sessions més llargues d’una hora per fer activitats a l’aire lliure.

Mila Cañas, professora Escola Pia: A mi m’encanta aquest projecte, vinc cada dimarts i si he faltat un dia ha estat per motiu de feina. Veure’ls com dinamitzen les activitats esportives, que és on ells realment són explosius i es senten a gust, és molt interessant.

Per tal que més docents i fins i tot pares de l’escola puguin participar d’aquest intercanvi de coneixements, els estudiants estan intentant promoure noves sessions de major durada o als migdies.