Beuda dona a conèixer les quatre propostes dels tercers pressupostos participatius

S’han donat a conèixer les propostes guanyadores dels tercers pressupostos participatius de Beuda, que els veïns i veïnes van poder votar fins l’1 d’abril, data que es va avançar de la prevista pel fet que les propostes sobre la taula no requerien informes tècnics.


La primera proposta seleccionada consisteix en la recopilació de fotos antigues del municipi, pressupostada en uns 2.500 euros, tot i que podrien ser menys.

Anna Vayreda, alcaldessa de Beuda: “Llavors hi va haver una persona que va proposar buscar a algú que es cuidi d’anar per les cases a explicar-ho i a buscar aquest tipus de documents fotogràfics”

La segona proposta escollida ha estat l’elaboració d’un catàleg on hi surti inventariat arbres i flora característiques de la zona, la qual costaria uns 500 euros. La tercera, la col·locació de caixes nius pels ratpenats, dotada entre 1.500 i 2.000 euros, tot i que pot variar, ja que probablement caldrà fer un estudi d’ubicació, i prèviament trobar un expert que els assessori.

Finalment, la quarta proposta, i pensada a destinar-hi un 5.000 euros, seria la col·locació d’una barbacoa a la pista esportiva, que en els darrers pressupostos es va quedar fora i que ara ha entrat. En total hi havia sis propostes i per tant dues han quedat fora.

Pel que fa a dades de participació, 170 beudanencs i beudanenques estaven cridats a votar, arribant finalment a un 20% de participació, una xifra inferior a la de l’any passat, fet que fa reflexionar el consistori beudanenc a replantejar-se l’anualitat dels pressupostos participatius.

Anna Vayreda, alcaldessa de Beuda: “Pensem que les propostes, al ser menys, això també hi fa. Ha estat una mica repetir propostes que ja havien anat sortint altres anys i ja veurem l’any que ve com s’encara i potser haurem de reflexionar si fer-ho cada any perquè la gent es motivi”

Algunes de les propostes de l’any passat ja es fan visibles al poble, com és la biblioteca i l’aparca bicis a la plaça del poble. Els pressupostos participatius de Beuda estan dotats amb una partida de 10.000 euros.