ERC explica a Olot que es presenta al Congrés i al Senat per treballar per l’autodeterminació i pel territori

El candidat garrotxí d’Esquerra al Senat, Josep Quintana, i la cap de llista al Congrés per Girona, Montse Bassa, van presentar ahir a Olot la campanya dels republicans a les eleccions del 28 d’abril. Els dos candidats es van comprometre a portar a les institucions les demandes dels garrotxins i, en clau nacional, a treballar per aconseguir l’autodeterminació.


Montse Bassa, germana de Dolors Bassa, va explicar els tres motius que l’han impulsat a encapçalar la llista d’Esquerra al Congrés per Girona. El principal, va dir, és lluitar contra la repressió.

Montse Bassa, cap de llista d’ERC al Congrés per Girona: “Jo tinc moltes ganes d’anar a Madrid sense gens de por, amb la veu molt clara, mirar-los als ulls i poder-los recriminar aquesta lluita contra la repressió, que en tenim ganes”.

Bassa també va apuntar com a motius de la presència d’Esquerra a les eleccions al Congrés espanyol per dialogar i aconseguir l’autodeterminació i també per evitar el possible pacte entre el PSOE i Ciutadans.

Montse Bassa, cap de llista d’ERC al Congrés per Girona: “Nosaltres serem un mur fort contra aquesta entesa i sobretot pel que hem de lluitar és per evitar qualsevol política de dretes”.

Per la seva banda, el garrotxí Josep Quintana, ha explicat que va acceptar la proposta d’ERC per ser un dels tres candidats gironins al Senat, perquè considera que la Garrotxa ha de ser present a les institucions on es prenen decisions, i que el Senat faci de cambra territorial per a qüestions rellevants com l’estació de tren de Torelló i el model de línia ferroviària que ha passar-hi en el futur, o el finançament de l’Estat a la variant Nord d’Olot.

Josep Quintana, número 3 d’ERC al Senat per Girona: “Hi ha un deute històric de l’Estat per finançar aquesta part, que té a veure amb el que es va fer al Capsacosta. Hi ha una feina aquí important a fer per desencallar aquest tram de la variant d’Olot”.

El seu compromís és el de passar el 80% del temps a la Garrotxa creant una oficina parlamentària que ja funciona a d’altres comarques de Girona i fer d’enllaç entre els alcaldes i els ciutadans i el Senat.