L’Escola Municipal de Música d’Olot celebra el centenari amb concerts als espais que han acollit el centre històricament

L’Escola de Música d’Olot celebra 100 anys d’una manera molt especial. El centre ha decidit dur a terme diversos actes per tal de homenatjar la trajectòria de l’escola. El primer d’ells va tenir lloc ahir al vespre al pati de l’Hospici, on alumnes i professors van oferir un concert d’estils diversos.


En motiu del centenari de l’Escola Municipal de Música d’Olot, el centre ha organitzat diversos actes per celebrar-ho. El primer d’ells va tenir lloc ahir al vespre al pati de l’Hospici, on els integrants de l’escola van oferir al públic un concert amb peces d’estils molt diferents.

Xavier Pallàs, Director de l’Escola Municipal de Música d’Olot: “El fem aquí al pati de l’Hospici d’Olot perquè és on va començar la història d’aquest escola. Al 1918 es van començar a fer classes a aquest edifici, després amb la Guerra Civil hi va haver uns anys que no es van fer aquí, sinó que es feien a l’Orfeó, però de seguida ja van tornar a aquest edifici”

Al concert hi van participar tots els alumnes que actualment estan cursant algun tipus d’estudis musical a l’escola, des de cant a instrumental i des dels més petits als més grans. Per continuar celebrant el centenari el centre ha preparat altres actes que seguiran al concert que va tenir lloc ahir. Coincidint amb el final de curs, l’escola vol reunir a tots els ex alumnes i professors en una celebració que es durà a terme a finals del mes de juny.

Xavier Pallàs, Director de l’Escola Municipal de Música d’Olot: “Aquest és el primer d’un cicle de tres concerts que els farem a cadascun dels espais on ha estat l’escola de música. També en farem un als claustres del Carme, perquè allà hi va estar més o menys des de l’any 1982 al 1990 i finalment acabarem amb una gran festa on hi convidarem a tots els antics alumnes i professors, esperem que hi vingui molta gent. Tots els alumnes que m’estiguin escoltant ara que es posin en contacte amb nosaltres perquè el que volem és que tornin a recuperar els instruments, que toquin amb nosaltres i aquesta festa es farà el dia 21 de juny al Parc Nou d’Olot on hi haurà una part musical i després un sopar popular”

Amb aquests actes l’Escola Municipal de Música d’Olot pretén posar en valor la història del centre i celebrar el centenari d’una escola que ha aplegat a un gran nombre de professors i alumnes que hi han passat per cursar els seus estudis musicals.