Santa Pau traslladarà l’oficina a l’entrada del poble després de Setmana Santa

Un dels municipis més visitats de la Garrotxa canvia de lloc la seva oficina de turisme. Després de Setmana Santa, Santa Pau preveu posar en servei un nou punt d’informació per als visitants a l’entrada del poble, que substituirà el de Can Vayreda, ubicat al centre històric del poble. La modificació es porta a terme amb un doble objectiu.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Buscàvem dos objectius, poder oferir una millor atenció al visitant, amb un punt d’informació ben ubicat, fàcil de localitzar… i també intentar treure la càrrega de vehicles que ens van cap al nucli antic.

La infraestructura, que s’ha finançat amb fons propis del consistori santapauenc,  ha tingut un cost proper als 45 mil euros.  S’ha ideat d’acord amb criteris de sostenibilitat i incorporarà un punt de càrrega per a vehicles elèctrics.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau:  És una construcció molt pensada, hem tingut molt en compte tot el tema d’estalvi energètic. És un model que s’utilitza molt al nord d’Europa. Ens garanteixen que l’aïllament del fred estarà garantit i també hem procurat tenir-ho en compte de cara a l’estiu i que sigui una oficina molt sostenible.

Per complementar aquest nou equipament, Santa Pau preveu iniciar a finals d’abril les obres d’un nou espai d’aparcament al costat de l’oficina, amb capacitat per a 150 vehicles.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: El visitant que ve a passar un dia al poble, que aquest sigui el seu aparcament de referència. El que pugui venir als allotjaments, pot tenir un altre aparcament al centre del poble, però aquest aparcament serà pels visitants d’un dia o quan fem grans esdeveniments, el pessebre vivent, la Fira del Fesol… ha de poder absorbir aquesta gran quantitat de vehicles que arriben.

L’obertura de la nova oficina de turisme suposarà la contractació d’una persona, que a més d’encarregar-se de l’atenció al públic assumirà tasques de tècnic de promoció del municipi.