Arrenca la Setmana Santa a la Garrotxa amb les processons dels Dolors de Besalú i Mieres

Aquest divendres comença la Setmana Santa amb els actes litúrgics propis de la festivitat. A la Garrotxa se celebraran dues processons en honor a la Mare de Déu dels Dolors, a Mieres i a Besalú. Aquesta última celebra 320 anys d’història i comptarà amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra.


El divendres abans de Rams es celebren les dues úniques processons de Setmana Santa de la Garrotxa coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, a Mieres i Besalú. Després de la preparació que suposa el Quinari, els diferents passos tornaran a sortir pel centre històric de la vila comtal en un acte ple d’espiritualitat i misticisme. Enguany hi assistirà el President de la Generalitat Quim Torra i el Delegat del Govern a Girona, Pere Vila.

La Venerable Congregació dels Dolors de Besalú promou aquest acte religiós des de 1699. En motiu dels 320 anys, el prior d’enguany i encarregat de portar el penó serà el Bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Els actes de la processó s’iniciaran al migdia amb una missa amb acompanyament d’orquestra, La Principal de la Bisbal. El moment clau arribarà a partir de les nou del vespre amb la sortida de la processó. Una de les singularitats de l’acte és que s’hi podrà escoltar el tradicional Cant de la Salve de Besalú a càrrec del Cor d’Apòstols, l’únic que trencarà el silenci característic de la celebració.

Manaies i botxins també desfilaran pels carrers de Mieres en honor a la Mare de Déu dels Dolors. La representació començarà a partir de les nou del vespre a l’entorn de l’església de Sant Pere del municipi. Aquest és precisament un dels elements que la fan única. Després de la representació d’un fragment de la Passió on intervenen Jesús i el Capità Manaia, sortiran els diferents passos de la processó.

x