Infants de P4 i P5 de l’Escola La Bòbila fan un viatge fins al sentit de l’olfacte visitant l’exposició Nasevo del Museu de la Garrotxa

En el marc de l’exposició Nasevo, que es pot veure al Museu de la Garrotxa d’Olot, fins el 22 d’abril, i que neix fruit d’una idea del Consell Escolar, l’IME i el Museu de la Garrotxa, amb l’objectiu d’acostar els més petits a les ciències, l’art i la cultura en general, aquesta setmana desenes de nens i nenes de P4 i P5 de l’Escola La Bòbila de Les Preses van dur a terme un viatge en els sentits, concretament en l’olfacte.

Anna Hidalgo, professora Escola La Bòbila: “Nosaltres aquesta setmana fem les jornades culturals, que van sobre la ciència, i aquesta exposició ens va de cine per treballar els sentits, i pot ser és el sentit de l’olfacte el que tenim més oblidat.”

No és fàcil crear exposicions que pugui encabir a tot tipus de públic, i menys per a nens tan petits, un repte pels Serveis Pedagògics i pel propi museu. L’objectiu és transmetre als més petits, i donar més importància a sentits com l’olfacte, en una societat en la que la gent està molt centrat en la vista.

Laura Baldrich, serveis pedagògics Museu de la Garrotxa: “És experimentar, sense grans frases i explicacions. Que per ells mateixos es vagin bellugant, olorant, extraient les seves pròpies conclusions.”

 

Aniol Sellabona, IME: “Hi passaran aproximadament uns 626 alumnes de la comarca durant aquests dos mesos d’exposició.”

La visita, que va durar poc més de mitja hora, va servir pels nens de l’Escola La Bòbila per despertar la curiositat a través de les olors, en la que va ser, segurament, una de les primeres vegades que van entrar en un Museu.