La Generalitat, disposada a allargar el termini d’exposició pública del Pla Especial de l’Alta Garrotxa per arribar al consens amb els propietaris

La Generalitat de Catalunya ha volgut transmetre un missatge de calma i confiança a tots els agents afectats per la redacció del pla de protecció de l’Alta Garrotxa a la sessió que ha mantigut aquest dimecres a Camprodon, segons ha informat ElRipollèsDigital. La normativa de fa 23 anys obliga a fer aquest pas i el govern català reconeix que un punt de partida així genera problemes, sobretot als propietaris i els ajuntaments. Sobretot en un dels temes que ha generat més controvèrsia fins ara respecte a l’ordenació de l’espai. La proposta que els boscos segueixin la seva evolució natural amb l’horitzó de generar altres negocis s’ha interpretat com l’obligació a renunciar a la gestió forestal.


Per evitar més malentesos s’ha establert un calendari de reunions de treball en grup. També individuals, amb propietaris, caçadors, tècnics d’ajuntament i habitants de la zona. Per tant, es parlarà amb tothom abans de tancar res. Es planteja ampliar el termini d’exposició pública del pla. Des de l’associació de propietaris de finques rústiques de la Vall de Camprodon, hi ha l’esperança d’arribar a una entesa satisfactòria per totes les parts. Ara bé si que es demana que l’entitat que agrupa als propietaris de l’Alta Garrotxa aplegui més suports per negociar amb més força davant la Generalitat. Per tant, a hores d’ara sembla que hi ha bona predisposició per concretar un pla especial amb el màxim consens possible.