La Mitja Marató de la Garrotxa arriba a la 25a edició i ja compta amb més de mig miler d’inscrits

Diumenge es celebrarà la Mitja Marató de la Garrotxa, la prova d’atletisme més multitudinària del Club Natació Olot. Tot i una lleugera davallada de les inscripcions, ja hi ha més de mig miler d’atletes que participaran a la modalitat de 21 quilòmetres o a la de deu, competint pel mig del Firal.

La Mitja Marató de la Garrotxa del Club Natació Olot compleix un quart de segle aquest 2019. Diumenge, a dos quarts de deu del matí, arrenca una de les cites més emblemàtiques de l’atletisme garrotxí, en les seves versions de 21 i 10 quilòmetres que recorren els paisatges d’Olot i la Vall d’en Bas. Enguany, la coincidència de l’esdeveniment amb el dia de rams ha motivat canvis en la prova.

Joan Domènech, vicepresident esportiu del Club Natació Olot: “La novetat més important és que hem avançat la cursa mitja hora pel Ram, per molestar el menys possible durant el pas dels corredors pel mig de la ciutat.”

De moment, ja hi ha més de cinc-cents atletes inscrits en alguna de les dues modalitats. Si bé els darrers anys la cursa s’havia apropat als 800 participants el dia de la prova, el registre de corredors va més lent que en anteriors mitges.

Joan Domènech, vicepresident esportiu del Club Natació Olot: “Va en la línia d’altres edicions, però potser la gent s’acostuma més cada vegada a inscriure’s a última hora. Crec que arribarem a la xifra habitual.”

Nan Oliveras va ser el vencedor del 2018, en una edició que va comptar amb més de 750 atletes, i on tothom es va poder endur el pernil o el lot d’embotits típic per acabar la prova. Les inscripcions anticipades finalitzen aquest mateix dijous.

x