La Vall d’en Bas acull una jornada de sostenibilitat cultural a càrrec del Centre de Cultura Tradicional Smithsonian

Aquesta setmana la sala Can Trona de la Vall d’en Bas ha acollit una jornada de formació en sostenibilitat cultural per part de l’antropòleg Michael Mason del Centre de Cultura Tradicional de l’Smithsonian. L’objectiu és poder formar a un grup d’alumnes de la Universitat de Girona i de la Universitat Autònoma de Barcelona perquè el proper mes de juliol realitzin entrevistes als habitants de la vall i poder recollir dades sobre el patrimoni cultural del territori.

Pau Martí, alumne de la Universitat de Girona: “Actualment aquests tres dies que hem vingut estem fent el curs de formació per poder treballar a posteriori durant tot el mes de juliol el que són les entrevistes i les pràctiques de camp del campus i de la formació que estem fent”


Actualment s’està treballant per poder tirar endavant la primera fase d’aquest projecte, que és la recopilació de dades. A nivell tècnic, s’intenta formular un qüestionari i pactar una metodologia per tal de recollir la informació i sistematitzar-la de manera que sigui fàcil d’analitzar.

Michael Mason, Antropòleg: “Estem en el procés de mapeig dels béns culturals per entendre la vida cultural de la Vall d’en Bas per ajudar a l’Ajuntament a formular un pla cultural per a la vall”

Serà al juliol quan es començaran a realitzar les entrevistes i a recollir coneixements i experiències gràcies a la col·laboració dels estudiants que s’han unit al projecte i que s’han estat formant des de dilluns per tal de dur-ho a terme.

Deixa un comentari