L’Ajuntament d’Olot retira el mural de l’Assemblea d’Artistes de la façana per ordre de la Junta Electoral

L’Ajuntament d’Olot ha retirat aquest matí el mural de la iniciativa ‘Sobrecàrregues’ de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa de la façana de Can Joanetes. Ho ha fet a instàncies de la Junta Electoral, que va enviar un requeriment al consistori demanant que es retirés qualsevol símbol que pogués influir en el vot en compliment de la llei electoral. L’alcalde, Josep Maria Corominas, ha lamentat en una piulada el que considera un “exercici contra la llibertat d’expressió”.


El consistori olotí va rebre la petició la setmana passada i des de divendres esperava una resposta per aclarir si la Junta demanava explícitament retirar el mural, una reinterpretació del quadre de Gérard David El judici de Cambyses/L’escorxament de Sisamnes, on apareixen els jutges del Tribunal Suprem i el rei Felip VI. Prèviament, la Junta Electoral ja va solicitar la retirada de la pancarta de suport als polítics independentistes del balcó de l’Ajuntament, arran d’una denúncia de Ciutadans.