Xavier Pallàs presenta el llibre ‘Campanes i campanars de la Garrotxa’

Aquest dimecres Xavier Pallàs va presentar al Casal Marià el llibre que porta per títol ‘Campanes i campanars de la Garrotxa’, Edicions el Bassegoda, fruit d’un estudi al llarg de deu anys que han portat a l’autor a conèixer els més de 200 campanes que hi ha arreu de la comarca.

 Xavier Pallàs, autor ‘Campanes i campanars’: “Recull la investigació que he fet durant deu anys, inventariant totes les campanes que hi ha. En total són 213 campanes de 280 campanars. I per tant el llibre, a part de recollir tot aquest patrimoni, és una manera de conèixer la Garrotxa des d’una altra mirada: des de dalt els campanars.”

Segons explica l’autor, va decidir fer aquest llibre amb l’objectiu d’inventariar els campanars que romanen a la comarca per tal de donar-los a conèixer i posar-los en valor, i és que bona part d’aquest patrimoni es troba, en l’actualitat, en mal estat o almenys oblidat.


Al llibre s’hi pot trobar la història i dades generals, com d’època i arquitectura, de cada un dels campanars que s’hi mostren .

 Xavier Pallàs, autor ‘Campanes i campanars’: “Em vaig adonar que és un patrimoni que està molt oblidat i que es troba en un estat de conservació en molts casos molt dolent. I vaig pensar que la manera de recuperar-lo i protegir-lo era donant-lo a conèixer; per això vaig fer el llibre.”

El llibre també dona la possibilitat d’escoltar com repiquen les campanes a través del mòbil, gràcies a un codi QR.

x