El Conseller d’Educació emplaça la Vall d’en Bas i Les Preses a presentar un projecte educatiu sòlid perquè l’Institut Escola de la zona sigui una realitat

El Conseller d’Educació Josep Bargalló ha visitat aquest divendres la Garrotxa, on ha escoltat la petició de la Vall d’en Bas i Les Preses de poder disposar d’un Institut Escola propi. El cap del Departament ha emplaçat als consistoris a presentar un projecte educatiu conjunt com a condició necessària perquè esdevingui una realitat.


Les escoles de Verntallat a la Vall d’en Bas, La Bòbila de Les Preses i Joan Maragall de Santa Pau han rebut la visita del Conseller d’Educació Josep Bargalló. El cap del Departament ha rebut diverses peticions: per una banda, la Vall d’en Bas i Les Preses han exposat les possibilitats de fer un Institut Escola a la zona, permetent que els nens es quedin als municipis durant l’adolescència. El Conseller ha emplaçat als dos ajuntaments a presentar un projecte educatiu conjunt com a condició indispensable perquè sigui una realitat. També ha demanat altres aspectes, com que les obres d’ampliació es puguin fer en un solar municipal ja existent, que hi hagi un acord entre els consistoris implicats, o que surtin els números d’alumnes, tres opcions que a priori es complirien. De totes formes, el Conseller recalca que hi ha 180 propostes d’Institut Escola a realitzar arreu del país, i que per tant caldrà disposar d’un projecte ferm perquè sigui una realitat, perquè no es faran tots en un sol any.

Josep Bargalló, Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya: “Si enguany són 25, l’any vinent potser en farem 25 més, però no els farem tots. Hem de veure quins ens ajuden més en el projecte educatiu de la Generalitat, que permetin vehicular millor el territori.”

Posteriorment, el Conseller ha visitat Santa Pau: allà hi ha pendent l’ampliació de l’escola, per la renúncia de l’empresa adjudicatària a fer les obres. Bargalló ha admès que s’ha d’adjudicar de nou el projecte, però demana tranquil·litat perquè el pressupost previst es manté.

Josep Bargalló, Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya: “Ja entenc que la gent es pugui sentir angoixada pel temps, però els diners hi són, quan normalment aquest és el problema principal. Tenim els diners per a fer l’obra.”

El Conseller d’Educació ha fet les tres visites durant aquest divendres, en la jornada habitual del Departament assignada per visitar centres educatius del territori.

Deixa un comentari