L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa no pensa renunciar a les Sobrecàrregues

Després que la Junta Electoral ordenés la retirada del mural de la façana de l’Ajuntament d’Olot l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa afirma que no pensa renunciar a la iniciativa Sobrecàrregues. La previsió del col·lectiu és que l’1 de maig es pugui veure una nova creació del projecte, on diferents artistes interpreten l’obra La Càrrega amb un missatge de suport als polítics independentistes.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa qualifica d’absurda la polèmica que ha generat la presència de les obres del projecte “Sobrecàrregues” a la façana de l’Ajuntament d’Olot. El grup no comparteix la decisió de la Junta Electoral i davant la retirada de l’obra ha volgut evidenciar que ho considera un acte de “censura”.

Xavier Ruscalleda, Assemblea d’Artistes de la Garrotxa: Què podem fer nosaltres? Només dir que hi estem en desacord. Hem optat per en comptes de retirar tota la parafernàlia posar-hi una tela negra. Té un component luctuós i fa explícita la censura, no és una cosa neutra. Juguem a aquest joc? Doncs juguem-lo.

 Xavier Ruscalleda, membre del col·lectiu d’artistes, considera que la decisió de la Junta Electoral reafirma l’entitat en la funció social de l’art i  no deixa de ser un estímul.

Xavier Ruscalleda, Assemblea d’Artistes de la Garrotxa: Continuarem igual. És un projecte de llarg recorregut que durarà fins que hi hagi els presos a la presó. Quan durarà, doncs no ho sabem? Ara per ara no hi pensem renunciar.

La iniciativa “Sobrecàrregues” consisteix en que diversos artistes interpretin l’obra La Càrrega de Ramon Casas en relació al procés independentista. Totes les creacions es poden veure aquests dies al pati de l’Hospici d’Olot. L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa preveu presentar una nova entrega de la sèrie el proper 1 de maig.

x