Joan Luengo, candidat de Catalunya en Comú per Girona: “Les infraestructures s’han de fer amb coherència, sostenibilitat i acord”

Joan Luengo, candidat de Catalunya en Comú al Congrés per Girona, ha visitat aquest divendres els túnels de Bracons i l’Avinguda Sant Jordi d’Olot per conèixer de primera mà la situació actual del projecte d’acabament de l’eix Vic-Olot amb les variants d’Olot i les Preses i la Vall d’en Bas. En atenció als mitjans, Luengo ha declarat que “els túnels de Bracons són l’exemple que en aquest país falta coordinació i un projecte nacional que enllaci totes les infraestructures i que no s’obrin de pressa i corrents”.


Davant les promeses electorals habituals de quilòmetres de carretera, Luengo ha explicat que Catalunya en Comú és ecologista i proposa que les infraestructures del territori “es basin en la coherència, la sostenibilitat i el respecte al territori i, en tercer lloc, l’acord amb la ciutadania”.

El candidat per Girona ha explicat que esperaran la proposta que Olot En comú farà per donar continuïtat als túnels de Bracons per abordar-la també al Congrés en coordinació amb el Parlament de Catalunya. En aquest sentit, el candidat d’Olot En comú a l’alcaldia d’Olot, Xavier García, ha expressat que la candidatura defensa una variant d’un carril per banda en tota la seva extensió, també a Olot, perquè és més sostenible i econòmica.

Sobre les declaracions de l’alcalde d’Olot de la possibilitat de desvincular-se de l’acord per les variants si el projecte s’allarga, García ha dit que “és una animalada, un intent de tapar la seva inacció durant vuit anys”. L’alcaldable ha dit que en matèria de mobilitat, l’actual equip de govern de la capital de la Garrotxa té “un suspès com una casa de pagès”, per les variants però també pel sector del carrer Pou del Glaç i pels polígons industrials.

Joan Luengo ha aprofitat la seva visita a la Garrotxa per explicar els tres eixos de la campanya de Catalunya en Comú, que són, segons ha explicat, recuperar les llibertats, no perdre cap dret pel camí i la renovació de la democràcia.

x