Olot En comú commemora el 88è aniversari de la Segona República Espanyola

Olot En comú va organitzar aquest diumenge al matí un acte per a commemorar el 88è aniversari de la proclamació de la República espanyola. Una vintena de persones van assistir a l’esdeveniment, que es va celebrar al Firal petit.

Raül Valls, Olot En comú: “El que volem és posar en valor tot el que allò va suposar. Aquells ideals, tota aquella lluita que les classes populars van protagonitzar. Una lluita que va ser alliberadora i que, malauradament, els sectors privilegiats d’Espanya van decidir que en un moment determinat allò s’havia acabat. Van provocar una guerra que va suposar l’aniquilació de tot aquell moviment republicà que havia portat esperança”.

Xavier Garcia, Olot En comú: “Els valors que defensem a Olot En comú de llibertat, igualtat i fraternitat d’alguna manera han sigut la política i les propostes que hem dut a terme durant aquests quatre anys a l’Ajuntament. També impregnaran de forma absoluta el nostre programa aquestes properes eleccions”.


La Segona República Espanyola va ser el règim democràtic que va existir a Espanya entre el 14 d’abril de 1931, data de la seva proclamació, en substitució de la monarquia d’Alfons XIII, i l’1 d’abril de 1939, data del final de la Guerra Civil, que va donar pas a la dictadura franquista.

Deixa un comentari