El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública confirma el suport del departament a l’Espai Cràter d’Olot

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública col·labora activament en la definició del projecte de l’Espai Cràter d’Olot a través de la Direcció General de Societat Digital. Ho ha explicat el seu conseller, Jordi Puigneró, que avui ha visitat la capital garrotxina. És el tercer Departament de la Generalitat que expressa el seu suport a la futura infraestructura, que vol ser un referent internacional de la vulcanologia.


En la seva visita d’aquest dimecres a Olot, el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha confirmat el compromís del seu Departament en el procés de co-creació de l’Espai Cràter, que comptarà amb diverses fases perquè la ciutadania participi en la seva definició. Ha assegurat que hi treballa un equip de persones de la Direcció General de Societat Digital.

 Jordi Puigneró, Conseller Polítiques Digitals i Administració Pública: Ens han presentat el projecte però ja el coneixíem. Hi col·laborem activament perquè des del govern treballem la innovació utilitzant la innovació social digital, és a dir, incorporar els ciutadans en els projectes d’innovació. En aquesta tasca ens hi hem incorporat igual que ho fem en molts altres espais a nivell de país.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha celebrat que després de la de Governació i la d’Empresa i Coneixement, una altra conselleria doni suport a la infraestructura.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot:  Potser a nivell local no, però a la que m’aixeco una mica trobo suport a tot arreu. És la tercera conselleria que s’interessa i ens recolza i aquesta part valia la pena explicar-la.

Com a cap del departament responsable del desplegament de la fibra òptica a Catalunya, Puigneró ha posat la Garrotxa com a exemple en aquest àmbit. Ha recordat que la xarxa va arribar  a Olot fa dos anys i continua desplegant-se per la comarca a través del projecte XAFOGAR.

Puigneró s’ha reunit durant el matí amb polítics, empresaris i informàtics de la Garrotxa en una trobada on ha explicat les prioritats de la conselleria. Temes com la ciberseguretat, el futur del comerç local amb la digitalització o el vot electrònic són algunes de les qüestions que li han traslladats els assistents.