La plataforma Som Mobilitat posa en marxa un projecte de cotxes de lloguer elèctrics per a turistes o visitants

Som Mobilitat ha posat en marxa un nou servei de lloguer de cotxes elèctrics per a turistes o visitants que s’allotgin als establiments vinculats a Turisme Garrotxa i Turisme Rural Garrotxa. Aquesta és una prova pilot que vol fomentar l’ecoturisme a la comarca i la transició del model de mobilitat sostenible.

Joan Naspleda, Som mobilitat: “Juntament amb establiments turístics d’aquí la Garrotxa vinculats amb Turisme Garrotxa i Turisme Rural Garrotxa, concretament amb tres establiments que s’han aliat amb aquesta iniciativa de mobilitat ecològica i mobilitat pel futur, que són l’Hotel La Perla, l’Hotel de la Vall d’en Bas i el Restaurant Les Cols hem començat a desenvolupar un servei eco turístic de mobilitat elèctrica”


La iniciativa suposa una alternativa pràctica i còmode a la mobilitat privada i contaminant quan el desplaçament no permet fer-ho a peu, bicicleta o transport públic. Som Mobilitat ja compta amb tres cotxes ubicats a diferents punts de la capital garrotxina per tal de fer possible aquest model sostenible.

Joan Naspleda, Som mobilitat: “Els cotxes elèctrics que oferim a la Garrotxa estan ubicats a Olot, a tres punts. Un d’ells al pàrquing del Firalet, l’altre està a la Plaça Mercat i l’últim al garatge del Parc Nou, que d’aquí poc estarà ubicat a un altre espai. De moment tenim aquests tres espais on els socis i els turistes els anem a buscar i els retornem als mateixos punts”

El model que segueix Som Mobilitat és el de ‘carsharing’, que significa que els cotxes són utilitzats per tots els usuaris, on es poden recollir en un dels punts ubicats a la ciutat i han de ser retornats al mateix espai. D’aquesta manera la plataforma consolida la seva voluntat d’implicar-se en la mobilitat del futur.