Olot acull una exposició de retrats dels polítics independentistes fets amb bolígraf

Fins el 23 d’abril fa parada a Olot l’exposició “El procés a punta de Bic”, que es va inaugurar ahir a la sala El Caliu d’Els Catòlics. A partir dels rostres de les figures polítiques i socials més rellevants de l’independentisme, la mostra recorda els fets ocorreguts a Catalunya des de l’1 d’octubre de 2017. L’autor dels retrats, fets amb el clàssic bolígraf blau, és Jordi Magrià, conegut com a BICMAN.

Jordi Magrià, artista: Això va ser que tothom escrivia cartes a les presons. Jo volia fer alguna cosa per ells i vaig fer el que sabia fer, dibuixar. Vaig fer quatre dibuixos més el del Puigdemont que havia fet el dia 1 d’octubre a la meva escola electoral, mentre vigilava les urnes, i aquests dibuixos es van entregar als familiars dels presos.


El que va començar com un gest cap als polítics independentistes va convertir-se en una exposició al Memorial 1714 de Barcelona, que des del juny ja ha passat per més d’una vintena de poblacions. El grup local de l’Assemblea Nacional Catalana ha fet possible que arribi a Olot. La mostra es pot visitar cada dia fins el proper dimarts de 16h a 20h del vespre. Allà mateix també es poden comprar litografies dels retrats signades per l’autor. Els diners recollits, a més de finançar les despeses de la iniciativa, s’ingressaran a les associacions de familiars dels presos.