El Piribus fa aturada a Olot per sensibilitzar ambientalment la ciutadania sobre els Pirineus

L’ADN Pirineus, xarxa educació Pirineus Vius, ha fet arribar a la capital garrotxina des d’aquest dimecres i el 28 d’abril al la zona de l’antiga estació i el Pavelló Firal el Piribus, un projecte que culmina amb una exposició i un seguit d’activitats que neix fruit de l’associació d’una seixantena d’entitats transpirinenques que promouen activitats pedagògics al voltant del patrimoni natural dels Pirineus.

Anna Estella, cap secció entitats ambientals i participació ciutadana Departament Territori Sostenibilitat: “L’objectiu del projecte és promoure l’educació i sensibilització ambiental als Pirineus i posar en valor el patrimoni pirinenc.”


L’exposició ha donat és tret de sortida a Olot, i passarà fins a 32 punts més dels Pirineus, de Catalunya, Aragó, Navarra, França i Andorra, i s’hi parla a de la formació geològica dels Pirineus, de com han canviat els paisatges al Pirineu, a més d’espais on s’hi pot escoltar sons dels Pirineus entre altres.

Elisenda Guitart, biòloga: “És una exposició molt sensorial, amb molts dispositius electrònics, no hi ha cap plafó. I tota la informació adicional es pot trobar en les tauletes.”

Pel que fa activitats relacionades amb l’exposició, es duran a terme tallers de tota mena: com de cistellaires, de danses tradicionals de muntanya, una sortida de matinada, col·loquis, xerrades i molt més. Activitats pensades per a totes les edats, i algunes enfocades a grups escolars. Totes elles gratuïtes però amb inscripció prèvia.

David Gimeno, Agrupació naturalista i ecologista de la Garrotxa: “S’ha implementat a través de l’IME; s’ha arribat a totes les escoles, per un total de set o vuit activitats sobre rastres, descripció del paisatge, invertebrats, ocells, sons…”

Aquesta acció de sensibilització i de formació amb educació ambiental està pressupostada en 1.600.000 euros, en gran part, un 65% finançat en Fons europeu FEDER, mentre que Catalunya hi aporta un 32%.

x