Lluís Guinó confirma que encapçalarà la llista de JuntsxCat a Besalú tot i la imputació per desobediència

En la seva visita ahir a Besalú, el cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés, Jaume Alonso Cuevillas, va visitar una empresa d’èxit, LC Paper. Ho va fer acompanyat per Lluís Guinó, que ha confirmat que torna a presentar-se com a cap de llista de Junts per Catalunya a la vila comtal, malgrat que en uns mesos haurà de comparèixer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a imputat per desobediència, per haver permès el debat i l’aprovació del referèndum de l’1 d’octubre com a vicepresident de la mesa del Parlament.

Lluís Guinó, candidat JxCat Besalú: “El cert és que el meu compromís amb Besalú hi és des de fa molts anys, el vull mantenir i en aquest cas d’alguna manera qui té la potestat de posar i treure alcaldes són els ciutadans i en cap cas ha de ser el Tribunal Suprem”.


Guinó tornarà a tenir al seu costat a Fina Surina, primera tinent d’alcalde en els darrers mandats, en una llista transversal i paritària que comptarà amb altres antics membres de l’equip de govern i altres de nou que es donaran a conèixer en els propers dies. L’actual alcalde de Besalú diu que manté un compromís amb els veïns per construir l’institut escola que necessita la vila, assumir la resposabilitat sobre les inversions dels darrers anys i sobre la racionalització econòmica a l’Ajuntament, per portar-la als nivells dels inicis, quan van van assumir el govern de Besalú. En el programa de Junts per Catalunya també consta la millora de la posició estratègica de Besalú a nivell turístic i industrial, aquest últim, en col·laboració amb els municipis de l’entorn, així com portar l’esperit de l’u d’octubre des de la proximitat. La candidatura diu que seguirà amb la voluntat de treballar per al municipi i assegura que no variarà l’estratègia després que Esquerra hagi decidit presentar candidatura al municipi.

x