La segona edició de les caramelles de Santa Pau estrenarà una sardana cantada dedicada a la vila

Aquest dissabte els cants típics de Setmana Santa, les caramelles, tornaran a sonar a Santa Pau. El municipi garrotxí va recuperar-les el 2018 de la mà de la Coral de la gent gran del Casal Cívic d’Olot.

Joan Brosa: “Van ser fetes el 1959 per Mossèn Emili Bohigas, que en aquells moments era rector de l’església de Sant Miquel de la Cot. Es cantaven diumenge i dilluns de Pasqua per totes les cases de la Cot”.


La principal novetat d’enguany serà la cantada de la sardana dedicada a la vila amb lletra del santapauenc Gaspar Nogué i arranjament de Josep Navarro, director de la Principal d’Olot.

Gaspar Noguer: “Va ser que escoltant la sardana de Santa Pau sense saber com ni perquè vaig treure una frase que encaixava perfectament amb les primeres notes. Després vam haver de buscar qui ens fes l’arranjament, que va ser el director de la Principal d’Olot”.

L’estrena de la cançó serà dissabte a partir de dos quarts de vuit del vespre a la plaça dels Valls. Diumenge al migdia la coral tornarà a cantar caramelles a la plaça Rector Ferrer d’Olot, en un acte promogut per l’Agrupació Sardanista.