Els Mossos d’Esquadra detenen un policia nacional veí d’Olot com a presumpte autor de l’assassinat de la seva companya sentimental

Un agent de la policia nacional de 38 anys i veí d’Olot ha estat detingut aquest dissabte al matí en relació a la mort violenta de la seva companya sentimental, una dona d’uns 45 anys, al número 24 del carrer Verge de la Guia del barri Sant Cristòfor i Mas Bernat d’Olot. A les dues de la tarda, la funerària traslladava el cos de la víctima a l’institut de medicina legal per realitzar-li l’autòpsia. La comitiva judicial s’ha traslladat fins al pis i al llarg del matí la policia científica ha estat recopilant proves.


Al voltant d’1/4 i cinc de 9 del matí, els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís que s’havia localitzat el cos sense vida de la víctima. La filla hauria estat qui hauria trobat el cos en arribar al domicili. Diverses dotacions s’han desplaçat fins al lloc dels fets i han trobat el cadàver de la dona amb signes de violència. A l’interior també hi havia l’home que els Mossos han detingut en relació als fets. La delegació del Govern espanyol ha confirmat que es tracta d’un agent de la Policia Nacional. Diverses informacions apunten que estava destinat a Camprodon. L’home ha estat trobat malferit. Primerament ha estat atès a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i posteriorment ha estat traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu, tot i que no es temia per la seva vida.

La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra investiga els fets i s’ha decretat el secret de les actuacions. Fins al migdia de dissabte, els Mossos no tenien constància de denúncies o detencions prèvies del presumpte homicida. Els Mossos sí han confirmat que el detingut i la víctima mantenien una relació sentimental. Segons fonts de la investigació, l’home hauria disparat a la víctima i després hauria provat de suïcidar-se d’un tret al cap. Els veïns consultats no havien sentit res en relació a la mort violenta i només van assaventar-se a l’endemà en veure la policia al lloc dels fets.

Samira El Alzhari, veïna de la víctima: “No he escoltat res ni he vist res fins aquest matí. Quan he obert la finestra he vist que hi havia moviment d’ambulàncies i policia. He pensat que alguna cosa havia passat. Era la meva veïna, una molt bona noia. Aquí on vivim tots som molt bona gent, no hi ha hagut mai cap problema. Això és molt fort”.

Lourdes del Pozo, veïna i amiga de la víctima: “Fa un parell de setmanes la vaig trobar. Em va dir que tenia un xicot Policia Nacional. Em va dir que era més jove que ella. Jo vaig estar ben contenta per ella. Ella estava enamorada, estava contenta, però aquest destí no me l’esperava”.

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol

L’Ajuntament d’Olot ha decretat tres dies de dol oficial en relació als fets des d’aquest dissabte i ha acollit aquest dissabte al vespre una concentracio davant la casa consistorial que ha congregat més de 700 persones. L’acte ha comptat amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat, Pere Vila, i el subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon, i ha començat amb la lectura d’un manifest de rebuig per part de l’alcalde d’Olot, que minuts abans atenia la premsa per manifestar la seva consternació.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Estem molt tristos pel que ha de viure la família d’una mare treballadora de l’àmbit social de casa nostra. Era una molt bona ciutadana qui ha patit aquesta agressió, i volem mostrar el nostre suport”.

Albert Bramon, subdelegat del Govern espanyol a Girona: “És constatat que [el detingut] és un policia nacional. He parlat amb els meus superiors i amb els comissaris i el que hem de fer és que continuï la investigació a través de la policia i del jutge. Dintre del mateix cos sé que hi ha una pena molt gran perquè això hagi estat així, però no més enllà de cap més altra actuació”.

Pere Vila, delegat del Govern a Girona: “La nostra és una feina molt preventiva i malauradament també hem d’actuar posteriorment. És el segon cas que tenim aquest any, haurem de començar a treballar i a analitzar perquè no en succeeixi cap més”.

Després del manifest, l’alcalde ha cedit el protagonisme de l’acte a les representants de les dues entitats feministes de la ciutat, Alba Associació de Dones de la Garrotxa i La Dalla feminista. Les seves membres han comparegut amb una pancarta on s’hi podia llegir el missatge “Ni una menys”.

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en suport als familiars i amics de la víctima. La majoria d’actes programats a la ciutat s’han suspès en el marc dels tres dies de dol decretats per l’Ajuntament. Ha estat el cas de la Festa del Roser del barri de Les Fonts o un debat social públic sobre polítiques d’oci nocturn promogut per una plataforma. També s’ha suspès el tradicional Ball del Xai Be que estava previst per a aquest dissabte a la tarda. En lloc d’això, l’Esbart Olot, entitat organitzadora, ha llegit un manifest i ha fet un minut de silenci a la plaça Major d’Olot. L’Agrupació Sardanista d’Olot també ha decidit susprendre les caramelles que s’havien de celebrar aquest diumenge.