Més de 700 persones es concentren davant l’Ajuntament d’Olot en rebuig a l’assassinat masclista comès a la ciutat

L’Ajuntament d’Olot ha convocat aquest dissabte al vespre una concentracio davant el consistori que ha congregat centenars de veïns – més de 700 segons el consistori – en rebuig al feminicidi comès la passada nit a la capital de la Garrotxa, el segon en mig any a la comarca. Ajuntament i ciutadans han mostrat la seva consternació per l’assassinat masclista perpetat presumptament per un agent de la policia nacional que ha estat detingut i ingressat a l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu. La investigació es troba sota secret de les actuacions.


L’acte de condemna de la ciutat ha comptat amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat, Pere Vila, i el subdelegat del govern espanyol, Albert Bramon, i ha començat amb la lectura d’un manifest de rebuig per part de l’alcalde d’Olot, que minuts abans atenia la premsa per manifestar la seva consternació.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Estem molt tristos pel que ha de viure la família d’una mare treballadora de l’àmbit social de casa nostra. Era una molt bona ciutadana qui ha patit aquesta agressió, i volem mostrar el nostre suport”.

Albert Bramon, subdelegat del Govern espanyol a Girona: “És constatat que [el detingut] és un policia nacional. He parlat amb els meus superiors i amb els comissaris i el que hem de fer és que continuï la investigació a través de la policia i del jutge. Dintre del mateix cos sé que hi ha una pena molt gran perquè això hagi estat així, però no més enllà de cap més altra actuació”.

Pere Vila, delegat del Govern a Girona: “La nostra és una feina molt preventiva i malauradament també hem d’actuar posteriorment. És el segon cas que tenim aquest any, haurem de començar a treballar i a analitzar perquè no en succeeixi cap més”.

Després del manifest, l’alcalde ha cedit el protagonisme de l’acte a les representants de les dues entitats feministes de la ciutat, Alba Associació de Dones de la Garrotxa i La Dalla feminista. Les seves membres han comparegut amb una pancarta on s’hi podia llegir el missatge “Ni una menys”.

L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en suport als familiars i amics de la víctima. La majoria d’actes programats a la ciutat s’han suspès en el marc dels tres dies de dol decretats per l’Ajuntament. Ha estat el cas de la Festa del Roser del barri de Les Fonts o un debat social públic sobre polítiques d’oci nocturn promogut per una plataforma. També s’ha suspès el tradicional Ball del Xai Be que estava previst per a aquest dissabte a la tarda. En lloc d’això, l’Esbart Olot, entitat organitzadora, ha llegit un manifest i ha fet un minut de silenci a la plaça Major d’Olot. L’Agrupació Sardanista d’Olot també ha decidit susprendre les caramelles que s’havien de celebrar aquest diumenge.