Les segones Caramelles de Santa Pau viuen l’estrena de la sardana cantada dedicada a la vila

Setmana Santa és època de tradicions, i el municipi de Santa Pau n’ha recuperat una de fa dècades: les caramelles. Un centenar de persones es van aplegar ahir a la placeta dels Valls de Santa Pau per a viure la segona cantada de Caramelles.

Maria Rosa Fluvià, directora de la coral del Centre Cívic d’Olot: “Són unes tradicions que s’haurien d’anar arrelant perquè són part de la nostra història. Normalment, als anys 50, ho feien nois i noies per separat. Ara hem recuperat unes caramelles que són compostes per Mossèn Emili Bohigas, un capellà que encara és viu”.

La novetat d’enguany va ser la cantada de la sardana dedicada a la vila amb lletra del santapauenc Gaspar Nogué i arranjament de Josep Navarro, director de la Principal d’Olot.

Maria Rosa Fluvià, directora de la coral del Centre Cívic d’Olot: “Una sardana molt maca, l’harmonia és preciosa i la melodia és espaterrant. És de Josep Saderra, ja no s’ha de dir res més. És una sardana difícil perquè hi ha unes entrades i sortides d’homes i de dones constantment”.

Antigament, els nens i adults sortien a cantar per les cases amb instruments per recollir ous o diners que els oferia la gent.