L’onzena Trencada de la Mona d’Olot homenatja la Casa dels Xuklis

La tradicional Trencada de la Mona va tornar a omplir la plaça Major d’Olot aquest dilluns de Pasqua. L’onzena edició d’aquest acte, pensat des de la pastisseria olotina Cacau perquè cap nen es quedi sense mona, va començar amb la lectura d’un manifest de condemna de l’assassinat masclista d’aquest dissabte a la capital de la Garrotxa.


La mona d’enguany, de 132 kg i 224 centímetres, té forma de Xukli,  un personatge vinculat a la casa d’acollida de l’AFANOC, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics. Per això una representació de l’entitat va participar en el moment més important de la festa.

Rosa Casals, gerent d’AFANOC: “L’AFANOC fa trenta anys que com a entitat es cuida de sensabilitzar, d’informar, d’acompanyar les famílies en aquest transit del procés de la malaltia. El somni era poder fer una casa bonica, amb llum, que tingués energia suficient per passar aquest temps plegats mentre dura el tractament.

Lluís Riera, pastisser: Aquest any a part de ser la mona més gran i en color és la més solidària de totes. Algunes famílies d’Olot que hem patit el càncer infantil hem intentat tornar-los el suport amb aquest petit homenatge.

Els Xuclis uns personatges ficticis creats per Roser Capdevila i Dani Freixas per a l’AFANOC, que no més apareixen quan els nens hi són per fer-los sentir millor. Aquest dilluns un d’ells va ser a Olot en forma de mona de xocolata. Un cop feta trossets, i acompanyada d’un tros de coca, va fer les delícies de desenes de famílies.

 

  • Ni tan sols donen el 10% del que reben en donacions! podeu consultar la web, no revelen els números de la fundacio afanoc, només els de l’associacio afanoc. Tenen la casa, però paguen la renda d’una organització a l’altra. Per què? impostos? A més, paguen al seu gerent més de 4.000 al mes (el desglossen intel·ligentment en els seus comptes) i encara demanen a les mateixes famílies que ajuden a donar-los cada cèntim! Afanoc és una gent horrible que s’amaga darrere d’una bona causa. Troba un altra organització de nens amb cancer!

    https://www.afanoc.org/qui-som/dades-quantitatives-i-economiques/

Deixa un comentari