L’Associació de Veïns del barri de les Fonts celebra una caminada per ensenyar el circuit que van fer gràcies als pressupostos participatius

L’Associació de Veïns del barri de les Fonts va néixer a finals del 1970. En aquells anys a Olot el cementiri era insuficient i es volia desplaçar al sector del Triai. El moviment de veïns del barri de les Fonts va creure que no era oportú. A partir d’aquí, els estatuts de l’associació van començar a constituir-se fermament.

Josep Comas, president de l’Associació de Veïns de les Fonts: “En aquell moment, després del franquisme i la transició, tots els edificis que s’havien fet als anys 50 i 60 no estaven asfaltats. No hi havia sanejament ni enllumenat. L’associació es va cuidar de poder portar tota aquesta infraestructura inexistent i aquest benestar a tots els veïns”.


L’objectiu del moviment era la constitució d’un centre cultural. Així, el 1987 es va posar la primera pedra per a la construcció d’aquest centre i recuperar així la Festa del Roser.

Josep Comas, president de l’Associació de Veïns de les Fonts: “L’Associació de Veïns, com Bonavista, Benavent, Pequín, Sant Cristòfor i Mas Bernat… formaven un antic alou que tenia uns privilegis en els impostos dels terrenys. Així, es va anar recuperant la història i vam fer la junta veïnal, perquè som un poble de 9.300 habitants, una entitat de població dins el conjunt d’Olot i Batet”.

El passat divendres, l’associació va dur a terme una activitat emmarcada dins la programació de la Festa del Roser d’enguany. L’entitat va organitzar una caminada per ensenyar el circuit que van fer amb els pressupostos participatius. Una trentena de veïns van participar en l’esdeveniment.

Josep Comas, president de l’Associació de Veïns de les Fonts: “L’any passat vam participar en els pressupostos participatius de la ciutat d’Olot i vam quedar primers en un projecte molt engrescador per a nosaltres, que és el circuit natural de la Moixina Pla de Llacs. És un projecte de recuperació d’uns camins i uns regs que estan molt tapats”.

L’ermita de la Salut va ser l’escenari perfecte per a una explicació exhaustiva del que va representar durant el segle XVIII i XIX la fabricació d’indianes i un breu pica-pica. La caminada s’emmarcava dins la Festa del Roser del barri de les Fonts, els darrers actes de la qual s’han cancel·lat amb motiu dels tres dies de dol decretats per l’assassinat masclista d’una veïna d’Olot, a excepció de la missa del dilluns de Pasqua. L’associació de veïns ha lamentat el succés en un comunicat que ha enviat als mitjans de comunicació.