Olot viu un Sant Jordi ple d’activitats que fan front a la pluja

Tot i la pluja intermitent que hi ha hagut durant el dia d’avui, el Passeig d’en Blay d’Olot va omplir-se d’una setantena de parades i centenars de persones que no han volgut perdre’s l’ambient que es respirava durant la Diada de Sant Jordi a la capital garrotxina. S’han pogut mantenir gairebé totes les activitats previstes durant la tarda, tot i que el Gran Dictat s’ha traslladat a Can Monsà, on s’ha llegit un text sobre la Mediterrània.

Jenni Rodà, Autora del text del Gran Dictat Popular: “Aquest any el text està vinculat amb el MOT que va tractar sobre la Mediterrània, llavors per no desvincular-nos del tot el MOT, per això el text fa referència a la Mediterrània i diguem que és un dels granets de sorra que durant aquesta diada s’impulsi la llengua catalana, la cultura, i que entre tots d’una manera molt lúdica i divertida puguem fer ús d’aquesta llengua”


El grup Relat ha pogut tocar el seu single ‘En ruta’, però les actuacions que tenien previstes a continuació s’han suspès a causa de la pluja. Tot i així, algunes de les altres activitats que han seguit tot i el mal temps, han estat el recital de poemes de l’entitat Alliberem-nos o l’IMPRO-VERSA , una nova proposta de glosa i rap.

Pep Berga, Primer Tinent d’Alcalde: “Més de 60 parades, moltes entitats, molta venda de roses, totes les escoles voltant pel Firal al matí, a la tarda música, sardanes, el Gran Dictat, hi ha hagut moltes activitats, per tant ha esta un Sant Jordi molt maco i a més a més aquest nou Firal, que és l’espai que hem recuperat per poder fer aquest Sant Jordi i ho ha acabat de completar”

Per acabar la jornada el Firalet ha ballat al ritme de les sardanes amb una proposta de l’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol i l’Agrupació Sardanista d’Olot.