Sant Jordi torna a celebrar-se al Firal d’Olot amb una setantena de parades

El Sant Jordi a Olot ha recuperat la seva imatge habitual: el firal d’Olot ple de parades i vianants gaudint de la diada. El Passeig d’en Blay torna a concentrar aquest any les activitats de la celebració amb una setantena de parades instal·lades al llarg de tot l’espai. Avui és d’aquells dies no hi falta ningú: hi ha les editorials locals i llibreries de la ciutat carregades de llibres, hi ha les floristeries amb centenars de roses i hi ha també les associacions, entitats, clubs, centres culturals, escoles i instituts, i fins i tot, partits polítics, que enguany, amb la proximitat de les eleccions municipals, no hi ha faltat. I és que la jornada d’avui és important per a les entitats per donar-se a conèixer i acostar-se a la ciutadania.

Vanesa Catalán, Raül Reyes, Tea Garrotxa: “Sant Jordi és un dia molt important i nosaltres no hi podíem deixar de ser-hi, perquè és una bona oportunitat per donar-nos a conèixer i arribar a més persones, pel que és l’Associació de TEA Garrotxa”

Aquest any hem fet un llibre per explicar què és l’autisme. Són dos germans on el germà petit té autisme i explica com és aquest nen”

 

Joana Calado, Voluntària Terra Viva: “És un dia molt important per a nosaltres, venem moltes roses, llibres i manualitats que fan els voluntaris. I és un bon moment per recaptar diners per pagar sobretot factures veterinàries. També és un moment per incentivar a la gent perquè es facin socis i voluntaris”

 

Aleix Salgueda i Marc Casals, Esplais de la Garrotxa: “Som entitat de lleure i com a tal no ens podíem perdre la diada de Sant Jordi. És una tradició i a nosaltres ens agrada portar-la als nostres esplais i aprofitem, fem tallers i aquí qui vol paga la voluntat”.

“També és una manera de transmetre aquests valors que volem aportar als infants, com és el d’un amor lliure d’estereotips i de masclisme”

El Sant Jordi és important per les entitats i associacions però també per les floristeries i les llibreries, que concentren bona part de les vendes en una sola diada. Enguany ha estat un any especialment fructífer pel que fa a la producció literària local i al Firal d’Olot avui es poden trobar una 30a de novetats d’autors garrotxins.

Josep Oliveras, editorial Oliveras: “Aquest any hi ha molta producció d’autors locals. Això és bo, perquè pensem que molts d’aquests autors locals no tenien mitjans per trobar una editorial que els publiques la seva obra”.

Molts d’aquests escriptors locals són avui també a El Firal, en diverses parades, conversant amb els compradors i dedicant les seves obres.

L’ambient del Sant Jordi a Olot es podrà viure aquesta tarda en directe des del Firal, en un programa especial per Olot Televisió on no hi faltarà ambientació musical. El programa començarà a 2/4 de sis de la tarda.

Deixa un comentari