Junts per Catalunya és la candidatura que presentarà més llistes a les municipals a la Garrotxa seguida d’Esquerra

La Junta Electoral de Zona d’Olot ha fet públic avui l’edicte on mostra les candidatures que es presentaran a la Garrotxa les properes eleccions municipals. N’hi ha un total de 48, tres més respecte les presentades l’any 2015. Junts per Catalunya és qui més llistes presenta, amb 17. De totes maneres, aquest cop no optarà ni a Mieres ni a Montagut i Oix, així com a Sales de Llierca, però en canvi guanya una candidatura a Riudaura.

Esquerra Republicana, per la seva banda, és el segon partit amb més llistes. Ja sigui amb la seva marca o sota el nom d’Acord Municipal, presenta tretze candidatures. Malgrat que no repetirà a Sant Jaume de Llierca, després de perdre per un vot ara fa quatre anys, suma opcions a Besalú, Sant Joan les Fonts i Tortellà.

El PSC-Candidatura de Progrés és el tercer partit en importància, amb sis llistes. Perd, però, dues opcions consolidades com la de Les Planes d’Hostoles o Tortellà, aquest últim governat per l’equip de govern independent vinculat a la seva opció. En canvi, guanya candidatura a Mieres.

La CUP, per la seva banda, es queda amb dues llistes, a Beuda i Olot. En canvi, perd tres candidatures, a Mieres, Sant Joan les Fonts i Tortellà.

A Olot hi haurà vuit candidatures: JuntsxCatalunya, Esquerra Republicana, la CUP, el PSC i Olot en Comú es tornen a presentar, mentre que el Partit Popular no tindrà llista a la capital garrotxina. Sí que en tindran Ciutadans i el Partit Comunista del Poble de Catalunya que hi concorren per primera vegada. Després d’integrar-se a VOX, el candidat de Plataforma per Catalunya liderarà la llista del partit a Olot.

A Sant Feliu de Pallerols es confirma una tercera candidatura d’independents encapçalada per l’actual alcalde, Joan Casas, a més de JuntsxCatalunya i Esquerra Republicana.

Si no hi ha alegacions, set pobles garrotxins que ja sabrien qui serà el seu alcalde a partir del 26 de maig, ja que s’hi presenta una única llista. Junts per Catalunya tindria assegurades quatre alcaldies, a la Vall de Bianya, Les Planes d’Hostoles, Maià de Montcal i Sant Jaume de Llierca. A Argelaguer, Artur Ginesta encapçala una única llista independent i a Montagut i Oix, Mònica Boix tornaria a ser alcaldessa amb una agrupació d’electors.  Per últim, el PSC tindria garantida almenys una alcaldia a Sales de Llierca, amb la candidatura que encapçala Miquel Palomeras.

Deixa un comentari