El garrotxí Albert Donaire, coordinador de Mossos per la Independència, nega cap acord amb l’ANC per actuar l’1-O

El primer dels garrotxins citats com a testimonis al judici del procés, Albert Donaire, coordinador del Mossos per la Independència, ha declarat aquest dimecres al Tribunal Suprem. Donaire ha definit el col·lectiu com una sectorial de l’ANC, tot i que ha explicat que mai no es va reunir amb Jordi Sánchez ni el coneix personalment. L’1 d’octubre, ha dit, estava de servei a Ribes de Freser però no va requisar urnes perquè s’hi concentrava molta gent. També ha manifestat que no va rebre cap instrucció que diferís de les interlocutòries judicials. Ha admès formar part d’un grup de xat de Mossos per la independència però no recordava els comentaris pels quals li han preguntat. També ha explicat que el col·lectiu no estava representat de cap manera dins el cos de Mossos d’Esquadra.

Javier Ortega, advocat de l’acusació popular de VOX: “Va publicar vostè un tuit el 7 de setembre del 2017 en el qual deia, llegeixo literalment, que com a mosso estava al costat del Govern per a garantir que se celebri amb normalitat l’u d’octubre?”

Albert Donaire, coordinador de Mossos per a la Independència: “Diria que jo no sóc el jutjat aquí”.

Manuel Marchena, president de la Sala Segona del tribunal Suprem: “No confongui l’escenari. Vostè ha estat citat aquí com a testimoni. En conseqüència, vostè es limitarà a respondre les preguntes que li formulin les acusacions i les defenses”.

Javier Ortega, advocat de l’acusació popular de VOX: “Quina relació té la seva sectoral amb el senyor Jordi Sánchez?”

Albert Donaire, coordinador de Mossos per a la Independència: “Cap, perquè sóc el coordinador i mai no em vaig reunir amb Jordi Sánchez ni el vaig conèixer en persona”.

Javier Ortega, advocat de l’acusació popular de VOX: “Va procedir vostè al requeriment de material electoral?”

Albert Donaire, coordinador de Mossos per a la Independència: “Era impossible a causa de la gran quantitat de gent que hi havia”.

Javier Zaragoza, fiscal: “Quines instruccions tenia vostè l’u d’octubre quan va anar al centre?”

Albert Donaire, coordinador de Mossos per a la Independència: “Doncs les mateixes que es van publicar i fer públiques a través dels mitjans de comunicació, etc”.

Javier Zaragoza, fiscal: “A més d’aquestes instruccions tenia alguna instrucció verbal dels seus comandaments?”

Albert Donaire, coordinador de Mossos per a la Independència: “Cap que diferés de les resolucions”.

Javier Zaragoza, fiscal: “Té relació amb un grup de xat de telegram que es diu Mossos per la independència?”.

Albert Donaire, coordinador de Mossos per a la Independència: “Sí, podria ser”.

Xavier Melero, advocat de Joaquim Font: “Tenen vostès algun tipus d’activitat de naturalesa sindical dins del cos de Mossos d’Esquadra?”

Albert Donaire, coordinador de Mossos per a la Independència: “Cap”.

Xavier Melero, advocat de Joaquim Font: “Estan vostès representats en el consell de la policia?”.

Albert Donaire, coordinador de Mossos per a la Independència: “No.”

x