Les dades d’ocupació a la Garrotxa durant la Setmana Santa han estat positives malgrat el temps

La Setmana Santa ha deixat a la comarca de la Garrotxa unes dades de truisme similars a les de l’any passat. L’ocupació real durant tota la Setmana Santa s’ha situat en un 68%; si ens fixem només amb el cap de setmana llarg, de divendres Sant  dilluns de Pasqua, es situen al 85%, dos punts menys que l’any passat, passant durant aquests quatre dies un total de 1.491 persones per les oficines de turisme, unes 500 menys que l’any passat, unes dades condicionades per la pluja d’aquests dies.

Eduard Llorà, president Turisme Garrotxa: “Són unes dades que són una mica inferiors a l’exercici anterior. Però també les previsions de pluja han fet que a tot arreu, hem comparat dades amb altres territoris de costa o d’estacions d’esquí i tots hem tingut unes devallades molt minses, però difícils de comparar amb l’any anterior, i per tant el que podem dir és que hem tingut una molt bona Setmana Santa”


La Fageda i Besalú, com és habitual, han estat dos dels destins garrotxins que han escollit els turistes, majoritàriament parelles i famílies procedents de Catalunya, però també han visitat les fires, com la dels Picapedrers a Castellfollit de la Roca.

Ivet, Turista provinent de Barcelona: “A pasar el día, a mirar el estilo medieval que tiene y conocer un poco”

 

Elisabet i Álvaro, Turistes provinents de Sant Sebastià: “Hemos venido porqué era una zona que no conocíamos, nos apetecía mucho ver y creo que en estos cinco días está bien para poder verlo. En principio estamos alojados en Olot, que creo que es un buen centro y luego estamos aprovechando para ver diferentes sitios”

 

Robert, Turista provinent de Tordera: “Hem passat aquests dies aquí a la Fageda, als volcans i amb el nen que va venir quan era més petit i ara a veure si li agrada més”

 

Pamela i Pepe, Turistes provinents de Barcelona: “Vamos a estar esta noche y hemos pasado la anterior”

Un 40% d’aquestes parelles i famílies han pernoctat a la comarca, majoritàriament senderistes. Des de Turisme Garrotxa es segueix treballant per buscar perfils específics i desestacionalutzar.

Eduard Llorà, president Turisme Garrotxa: “El que busquem són cada vegada públics més especialitzats com senderisme o ciclisme, que són públics que cada vegada venen més i que al final la seva despesa mitja és superior”

La mitjana de pernoctacions a la comarca durant la Setmana santa va ser d’entre tres i quatre nits.