Les Planes d’Hostoles acull el centenari de l’Homenatge a la Vellesa

Les Planes d’Hostoles ha acollit aquest dilluns el centenari de l’Homenatge a la Vellesa. La celebració ha començat a les 10 del matí, amb la concentració dels homenatjats al menjador de l’escola del poble, on se’ls ha obsequiat amb un desdejuni. Seguidament, els homenatjats han assistit a la missa cantada per la Coral Retorn Planenc. També ha tingut lloc la proclamació de l’Hereuet i la Pubilleta, que han recitat unes poesies en honor als Homenatjats.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “L’Homenatge a la Vellesa és una tradició d’homenatjar la gent més gran del municipi. En aquest cas, tots els que tenen més de 70 anys. Enguany ha coincidit amb l’escola, que també va fer 100 anys. Anys de molta activitat. En aquell moment, es va activar aquesta festa que ininterrompudament s’ha anat fent cada any”.


A les 2 del migdia, ha tingut lloc el dinar de germanor celebrat a la Sala Polivalent. Posteriorment, s’ha celebrat el concert i un ball amb l’Orquestra Internacional Maravella.

Josep Pagès, homenatjat: “Aquesta festa la va muntar un fabricant d’aquí a les Planes, fa cent anys. Era un home que tenia molt interès pel poble, tenia una fàbrica aquí. Va ajudar a pagar les escoles i va fer la festa de la vellesa”.

Més de dues-centes persones han assistit al dinar de germanor i al posterior concert. El municipi tornarà a celebrar una efemèride d’aquí a dos anys amb el centenari de la Coral Retorn Planella.

x