Una trentena d’autors, les entitats i el nou Firal fan de la diada de Sant Jordi a Olot tota una festa cultural

A excepció dels xàfecs esporàdics, ahir el nou Firal d’Olot va lluir acollint la setantena de parades de llibres i roses de la diada de Sant Jordi. Els nous espais adjacents, com el Firal Petit, van donar cabuda, a més, a moltes de les activitats literàries i musicals proposades des de les entitats, com la lectura de poemes d’Alliberem-nos, l’actuació de Relat a primera hora de la tarda amb motiu del programa especial d’Olot Televisió o la inèdita doble actuació de sardanes de Flor de Fajol i l’Agrupació Sardanista Olot.

Pep Berga, regidor de cultura de l’Ajuntament d’Olot: “Música per tot arreu i contents d’haver recuperat el Firal per fer el Sant Jordi. Tants en voldrien un com aquest. En alguns moments el temps ha molestat però no ha estat suficient perquè no fos una festa fantàstica”.


Un altre fet destacable que deixa el Sant Jordi a la Garrotxa ha estat la gran quantitat de publicacions d’autors locals, més d’una trentena en les darreres setmanes. Hi contribueixen a aquesta proliferació progressiva les editorials locals, que s’han obert a publicar llibres d’autors locals.

Òscar Cabana, editor: “Ara el que consisteix és editar bé. Crec que editar per editar faria un flac favor a les edicions locals. Hem d’intentar dignificar tot allò que es publica i, a partir d’aquí, que el lector ens faci confiança”.

Les activitats previstes a la Plaça de l’U d’octubre es van celebrar finalment al Casal Marià, com el Gran Dictat, l’activitat promoguda pel Servei de Català on els participants han d’endevinar les paraules que falten del text proposat. En aquesta ocasió, el text estava relacionat amb la mediterrània, temàtica del festivalMOT d’enguany, i havia estat escrit per Jenni Rodà. Al Casal Marià també s’hi va celebrar l’Impro-versa d’Òmnium Garrotxa, consistent a improvisar sobre les bases de la glosa i el rap.

x