El Consell dels Infants d’Olot presenta 16 propostes de salut al ple

Després de diverses sessions de treball entre els diferents centres educatius, avui els representants del Consell dels Infants d’Olot, que integren més de 380 alumnes de cinquè de primària de les escoles olotines, han portat les seves propostes al ple municipal. Són 16 idees per a millorar la ciutat en l’àmbit de la salut, el tema escollit en la quarta edició de la iniciativa. Accions per a tenir més cura del medi ambient, poder fer esport i activitats extraescolars o tenir accés a una bona alimentació es troben entre les aportacions dels infants, així com d’altres de solidàries i més imaginatives.

Propostes dels alumnes:

“Del Consell dels Infants pensem que l’Hospital és lluny del centre de la ciutat, per arribar hi trobem molts semàfors pel camí o trànsit. Necessitem un mitjà de transport per anar-hi. Per resoldre-ho proposem que hi hagi un lloc d’emergències pediàtriques més petit al centre de la ciutat”

“Proposem que s’instal·lin lavabos als parcs, que les fonts funcionin correctament i hi hagi aigua a totes. I que dins els parcs hi hagi una zona només per a gossos i per la gent que no reculli els excrements hi haurà d’haver sancions”

“Per això proposem a l’Ajuntament que vagi al ple de les activitats extraescolars públiques, d’aquesta manera aconseguirem que aquests nens i nenes puguin gaudir-ne”

“Per tant proposem que l’Ajuntament crei un alberg perquè s’hi pugui acollir a la gent sense sostre”

“Ens agradaria que hi hagués un lloc obert i gratuït on practicar-hi esports diversos com petanca, tenis taula, barres de gimnàs”

“Els i les alumnes de 5è d’Olot sabem que cal reciclar, evitar el canvi climàtica i cuidar el medi ambient, per això creiem que s’haurien de substituir les bosses de plàstic de les botigues per altres sistemes”

“Que es faci una spa públic o lloc per a relaxar-se a Olot perquè la gent hi pugui anar els caps de setmana i que el primer diumenge de mes sigui gratuït”

Els representants dels diferents partits polítics han valorat molt positivament la tasca d’aquest òrgan de participació, que dona veu als olotins més joves.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: “La voluntat és estudiar-ho, donar-hi respostes, ja que n’hi ha que són més realitzables i d’altres més utòpiques, però ens sembla molt interessant sobretot per la feina que han estat fent fins ara perquè han pensat en la ciutat i han estat capaços d’organitzar i sintetitzar idees i venir aquí i presentar-les al ple”

Aniol, membre del Consell dels Infants: “Crec que és una bona experiència per a tots els nens i nenes de cinquè de primària d’Olot i és una feina responsable poder explicar als companys i companyes tot el que estem treballant amb aquest projecte”

Emma, membre del Consell dels Infants: “Crec que el Consell d’Infants és una bona manera de donar la teva opinió i poder participar. Ha estat molt divertit i crec que és una experiència molt maca”

Durant la sessió, el Consell dels Infants ha reconegut el projecte Cantània de l’Auditori de Barcelona pels valors de Ciutat Educadora que incorpora. El ple ha acabat amb una fotografia de tots plegats, per immortalitzar un dia que no oblidaran.

Properament, per cloure aquesta edició de l’activitat, els nens i nenes presentaran deu propostes per complir amb l’encàrrec que els va fer l’alcalde, millorar els jardins de la Torre Malagrida.