La cooperativa la Fageda crea una empresa d’inserció per contractar persones amb vulnerabilitat social

La cooperativa la Fageda ha creat una empresa d’inserció destinada a contractar persones amb vulnerabilitat social. Es tracta de persones que tenen dificultats per accedir de manera immediata en un lloc de treball al mercat ordinari. L’empresa contractarà una vintena de persones aproximadament amb una durada màxima de tres anys.

Maria Colón, directora tècnica de l’àrea sociolaboral de La Fageda: “És nou per un costat perquè no havíem atès aquest col·lectiu. Però quan et pares a mirar les persones individuals, no hi ha tanta diferència. De totes maneres, com que nosaltres continuem tenint com a eix vertebrador d’aquest procés el treball, i d’això sí que en sabem i portem molts anys fent integració en el món laboral, no ens ha suposat un repte desconegut”.

 

Anna Monells, gerent de l’àrea social de La Fageda: “Amb aquestes persones treballarem un itinerari, que no només és laboral, també és d’habilitats personals, de competències bàsiques, perquè tinguin més oportunitats i els acompanyarem a poder treballar a l’empresa ordinària”.

L’empresa també ha estrenat recentment un servei que va obrir els espais i instal·lacions de La Fageda als fills i filles dels treballadors, un casal infantil que tornarà a funcionar a l’estiu i el Nadal, amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar.

Anna Monells, gerent de l’àrea social de La Fageda: “No és un casal qualsevol, és un casal basat en tot un tema de valors i educació emocional, on els nens i les nenes poden gaudir d’aquest entorn tan fantàstic que tenim aquí”.

Una altra idea que planteja la cooperativa és un projecte per donar resposta a persones amb malalties mentals amb processos més lents d’inserció. El programa es posarà en marxa a tot estirar el 2020.

x