L’olotí Lluís Juncà, excap de l’oficina del vicepresident Junqueras, declara que el 20-S va poder entrar i sortir de la seu Economia sense problemes

Lluís Juncà, excap de l’oficina del vicepresident Oriol Junqueras, ha declarat aquest dijous al judici del procés a petició de la defensa de Raül Romeva i Oriol Junqueras, amb l’objecte de demostrar l’absència de fets violents el 20-S, durant la protesta davant la seu de la conselleria d’Economia. En la seva intervenció, l’olotí ha declarat que el 20 de setembre, durant la concentració davant la conselleria, tant ell com l’exvicepresident van poder entrar i sortir de la seu del departament sense problema i amb completa normalitat, tot i comptar-se una gran quantitat de gent davant l’edifici, així com cossos de seguretat.ç

Juncà, a més, ha explicat com encara conserva un vídeo en què l’exvicepresident Junqueras dialoga amb Lluís Salvadó, el llavors secretari d’Hisenda, la detenció del qual, juntament amb altres càrrecs del departament, va motivar la protesta ciutadana. L’excap de l’oficina de Junqueras ha explicat que s’hi pot veure l’exvicepresident saludant i abraçant el detingut en una mostra de solidaritat. Davant l’explicació, l’advocat de la defensa Andreu Van den Eyne ha requerit al tribunal la introducció del vídeo com a prova en el judici. El president, Manuel Marchena, ha respost que només es podria introduir en la fase del desenvolupament provatori i en cas que les imatges que s’hi mostren siguin determinants per al procediment.

Lluís Juncà, excap de l’oficina del vicepresident Oriol Junqueras: “Vaig poder entrar sense problemes. Vaig pujar a la sisena planta, on hi tenia el despatx i ja està, vaig poder entrar amb normalitat. […] Va sortir del seu despatx Lluís Salvadó juntament amb uns cinc o sis guàrdies civils. Allà l’Oriol i en lluís van poder parlar durant un minut. la intenció no era tenir una reunió, sinó simplement mostrar-li suport i interessar-se per com estava. […] Recordo que vaig poder fer una foto i enregistrar un petit vídeo d’aquella trobada”.

Andreu Van den Eynde, advocat d’Oriol Junqueras: “La té [la gravació] encara avui?”

Lluís Juncà, excap de l’oficina del vicepresident Oriol Junqueras: “Sí”.

Andreu Van den Eynde, advocat d’Oriol Junqueras: “Llavors simplement sol·licitaria si la senyora secretària, quan acabi aquesta diligència, pot descarregar-la”.

Manuel Marchena, president de la Sala Segona del Tribunal Suprem: “Si al llarg del procés, quan concloguem les porves, aquest punt pot ser determinant, no dubti vostè que la sala l’incorporarà, però ha de ser determinant a la vista del desenvolupament provatori, que li torno a reiterar que el que aporta per a la qualificació jurídica dels fets aquella abraçada i aquell missatge familiar, en principi, és intrascendent”.

x