Olot acull el primer Observatori d’Humanitats en Medicina de Catalunya

Olot comptarà des d’aquest any amb un Observatori d’Humanitats en Medicina, inèdit a Catalunya, que pretén integrar les humanitats en les ciències de la salut. Es tracta d’un ens que comptarà amb la participació de l’Hospital de la capital garrotxina, la Universitat de Vic i el consistori olotí. La voluntat d’aquest observatori és recuperar la visió humanista en el camp mèdic, que permeti una interacció entre salut, societat i cultura.

Josep Maria Padrosa, director gerent de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Pensem que s’adiu molt amb el món de la medicina, que és la humanitat més científica -o la ciència més humanista- que existeix.”


L’Observatori d’Humanitats, impulsat per la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic, organitzarà seminaris i conferències al públic general, però sobretot destaca la participació en pràctiques de l’Hospital d’alumnes del Grau del centre acadèmic. Durant sis setmanes, quatre estudiants de tercer aprendran amb els metges aspectes com el contacte amb el pacient o l’aplicació dels coneixements teòrics adquirits.