Arrenca el Sismògraf amb més de 200 professionals acreditats i l’ambició de portar la dansa al màxim d’espais de la ciutat

El Museu dels Sants d’Olot va acollir aquest dijous l’acte inaugural del festival Sismògraf 2019, ‘Nuà’, on Raquel Gualtero va ballar peces musicals dels segles XI i XII compostes per dones, enmig de figures d’imatgeria religiosa.


L’espectacle succeïa un altre que s’havia pogut veure a la Sala El Torín, ‘Ballar és cosa de llibres’, on Pere Faura, Claudia Solwat i Javier Vaquero van demostrar que els llibres, a més de fer volar la imaginació, poden fer ballar.

Maite Subirats, espectadora: “Ha estat molt maco perquè un llibre s’ha pogut fer servir per a tot: per dormir, per ballar, per fer d’ocell, per marcar-te un pas, per cobrir-te quan plou…”

Els espectacles d’ahir van donar el tret de sortida a un festival que segueix evolucionant, cercant nous llenguatges basats en la dansa, així com nous espais. Els descobrirà, per exemple, l’Itinerari en bici, una nova activitat prevista per demà dissabte a les 10 del matí, amb sortida a l’antiga estació.

Tena Busquets, directora del festival Sismògraf: “És el primer any que ho farem. Ens permet allunyar-nos de les típiques places del centre i anar descobrint indrets d’aquests que tenim pels volts d’Olot tant bonics”.

L’Itinerari en bici descobrirà Pinkfish, de la directora gaditana Ana Borrosa, un espectacle que combina diferents llenguatges instpirats en la natació sincronitzada que es podrà veure novament dissabte a1/4 de 7 de la tarda al Firal. L’artista havia participat en el festival anteriorment en la seva vessant de mercat, i és l’exemple que de les trobades de professionals i creadors del Sismògraf en pot sortir una bona programació que també pot alimentar el propi festival olotí.

Ana Borrosa, directora de l’espectacle ‘Pinkfish’: “Sempre he vingut en un àmbit més acadèmic o institucional. El fet que fa menys d’un anyet que he acabat la carrera i vingui aquí amb una peça per a dos espectacles en espais preciosos em fa molt contenta”.

Per a aquest any s’han acreditat més de 200 professionals de l’Estat però també de països com Canadà, Bèlgica, França, Regne Unit, Dinamarca, Alemanya o Holanda, per veure una cinquantena d’espectacles de tot tipus. De cares al gran públic, destaca la proposta Torus, dissabte a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Principal.

Deixa un comentari