L’Ajuntament d’Olot es presentarà com a acusació popular en el cas del crim masclista

L’Ajuntament d’Olot es presentarà com a acusació popular en el cas de l’assassinat d’Irene López a mans de la seva parella, un policia nacional, el passat 20 d’abril. Ho va anunciar ahir l’alcalde, Josep Maria Corominas, en un ple extraordinari per condemnar els fets.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: “Per aquesta indignació, per aquesta ràbia i impotència de no poder fer res, hem pres una decisió, que com a ajuntament i com a ciutat hem de passar a l’acció, no pot ser només expressar els sentiments.”


Així va ser com l’alcalde, Josep Maria Corominas, va anunciar que l’Ajuntament d’Olot es presentarà com a acusació popular en el cas del feminicidi d’Irene López, assassinada a trets el passat 20 d’abril al barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat, presumptament per la seva parella, un policia nacional.

L’anunci es va produir en un ple extraordinari convocat per condemnar els fets, coincidint amb la sessió del mes d’abril. El batlle va expressar el condol i la solidaritat de la ciutat cap als familiars de la víctima i finalment va explicar que el consistori exercirà l’acció popular en la causa contra el presumpte assassí.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: “L’Ajuntament es personarà en la causa a través d’uns serveis jurídics per garantir que en el judici s’apliqui en tota la contundència la llei a la persona que ha fet aquesta acció despreciable i trista”

La jutgessa va acordar aquest dilluns presó provisional per a l’investigat, que encara es troba ingressat a l’Hospital Josep Trueta de Girona després de disparar-se un tret al cap. La investigació continua oberta.

x