L’Ajuntament d’Olot gestionarà el coworking de Ca-nyera a través de Dinàmig

El nou espai de coworking d’Olot, Ca-Nyera, s’obrirà temporalment com a equipament públic. L’Ajuntament n’asumirà la gestió amb personal del consorci Dinàmig i no una empresa externa com s’havia proposat inicialment. El consistori ho va aprovar aquest dijous al ple després que el concurs per gestionar el servei hagi quedat desert. L’equip de govern assegura que es tracta d’una mesura provisional per a accelerar-ne la posada en marxa.

Estanis Vayreda, Regidor Progrés Econòmic Aj. Olot: “Hem prioritzat posar-lo en funcionament, podríem haver tornat a treure la licitació canviant els plecs però ens sembla que havent-hi gent que té ganes de començar, doncs que comencin. Diem que és temporal perquè veurem després de les eleccions l’equip de govern que vingui si vol seguir amb aquesta fórmula o decideix fer un canvi”.


Tot i que els grups de l’oposició van mostrar-se favorables a la gestió pública, Esquerra i el PSC es van abstenir en la votació, metre que la CUP i Olot en Comú van donar-hi suport.

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: “Nosaltres no bloquejarem un projecte així, s’hi han gastat molts diners i ha de tirar endavant. Ens fem moltes preguntes, si calia fer-ho en un espai de lloguer, qui ho dinamitzarà, si tenim especialistes, i estem a favor de la gestió pública.”

Josep Guix, Portaveu PSC Olot: “Ens agradaria que aquest servei fos gestionat per una entitat pública, està molt bé que sigui Dinàmig.”

Raül Massanella, Portaveu CUP Olot: “Per nosaltres aquest servei no ha de ser temporalment de gestió pública sinó exclusivament. Donaria eines a l’ajuntament per donar-li un valor afegit.”

Xavier Garcia, Portaveu Olot en Comú: “No votarem en contra perquè aquesta és la situació que tenim i cal donar-li sortida però pensem que s’hauria de redissenyar el projecte.”

Està previst que el nou coworking obri a partir de l’1 de juny als antics Magatzems Guitart d’Olot. L’espai està pensat per a 16 emprenedors i ja n’hi ha nou d’interessats en fer-ne ús.

Al ple d’aquest mes d’abril també es van aprovar per unanimitat dues mocions: Una de la CUP en suport a la Iniciativa Legislativa Popular per la rebaixa dels preus universitaris a Catalunya i una d’Olot en Comú que demanava remunerar els estudiants que facin pràctiques als organismes municipals. Tots els grups van acordar vetllar per les bones condicions d’aquestes beques.